Activity center Krk

Krk dobio atraktivno vježbalište u borovoj šumici uz more

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Na više od 900 četvornih metara uređeno je i najmodernijim street-workout spravama opremljeno vježbalište na kojemu će besplatno i u 24-satnom režimu moći trenirati ili se opuštati pobornici tjelovježbe i svih oblika aktivnog, zdravog života, bez obzira na dob ili kondicijsku spremu



KRK Prigodnom svečanošću koja je, sasvim razumljivo, uključivala i atraktivan sportsko-demonstracijski dio, u borovoj šumici na Dražici u »punu funkciju« pušteno je novouređeno Vježbalište na otvorenome Dražica, ili kako su ga predstavnici Grada prezentirajući ga brojnim ondje okupljenim turističkim posjetiteljima Krka nazvali – Activity center Krk. Sportskom feštom u kojoj su, atraktivnim prezentacijama svega što se na tom kompleksu može, sudjelovali brojni domaći i gostujući vježbači, proslavljen je završetak višemjesečnih, čak 1,5 milijuna kuna vrijednih radova.


A njih je, spretno koristeći dostupne »vanjske izvore« financiranja inovativnih turističkih sadržaja, uz potpore Ministarstva turizma i PGŽ-a, u najvećem udjelu ipak »zaokružio« Grad Krk.


Osvijetljeno i ozvučeno 


Da je stavljanjem u funkciju prostranog, bogato opremljenog, ali i osvijetljenog i ozvučenog vježbališta učinjen golem iskorak u stvaranju kvalitetnijih i ugodnijih uvjeta provođenja sportsko-rekreacijskih aktivnosti svih pobornika zdravog i aktivnog života, nisu skrivali ni krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, ni direktorica TU TZG-a Krk Nataša Jurina, baš kao i ni predstavnica PGŽ-a Sandra Stojković Hinić. Čelni čovjek Grada ustvrdio je da je Krk dobio kvalitetan i atraktivan novi turistički proizvod, ali i mjesto sastajanja i aktivnog druženja i mladih i starih, i domaćih i gostiju s kojeg će se, vjeruje, vrijednosti zdravog života širiti i na sve one koji se dosad, često i zbog nepostojanja ovakvih sadržaja, nisu imali priliku ozbiljnije baviti tjelovježbom.


Otvoreno 24 sata 




Na više od 900 četvornih metara uz samo more, uređeno je te najmodernijim street-workout spravama načičkano vježbalište na kojemu će, kažu njegovi realizatori, odsad u 24-satnom režimu moći trenirati ili pak opuštati se sve brojniji pobornici tjelovježbe i svih oblika aktivnog, zdravog života, bez obzira na dob ili kondicijsku spremu. Tijekom ljetnih će se tjedana, doznali smo, ondje svakodnevno organizirati razne besplatne kondicijske i relaksacijske vježbe, pod vodstvom domaćih, stručnih trenera – članova krčkih sportsko-rekreacijskih klubova i kolektiva koji su u novouređenom kompleksu već prepoznali infrastrukturu kojom će se lokalni sportaši i rekreativci moći besplatno koristiti tijekom cijele godine.


Treninzi pilatesa, yoge i različitih oblika fitnessa


Iz TZ-a je pak ovih dana svim domaćim i gostujućim »vježbačima« upućen poziv na priključenje organiziranim »treninzima tijela i uma« koji su se kroz vježbe pilatesa, yoge i različitih oblika fitnessa ondje već počeli odvijati, praćeni prikladnom glazbom s instaliranog razglasnog sustava. Ponedjeljkom, srijedom i petkom između 8 i 9 sati tamo se odvija »Good morning pilates« pod vodstvom trenerice Nives Sokolovski, a u popodnevnim satima, od 17 do 18 sati, pod budnim okom trenera Vita Balorde »Summer fat burn programi. Utorak i četvrtak od 8 do 9,30 sati rezervirani su za Morning flow yoga vježbe pod vodstvom Svjetlane Surya Radovčić, a od 17 do 18 sati za Pilates melt vježbe zadužena je trenerica Astrid Pibernik.