Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Srcem protiv barijera

Krešo i prijatelji pozivaju na još jedan humanitarni plivački maraton na Rabu

Maraton je humanitarnog karaktera
Maraton je humanitarnog karaktera
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2018. u 19:23 2018-07-31T19:23:47+02:00

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča–Dolin–Vodenča u Barbatu kako bi pružili potporu osobama s invaliditetom

RAB U subotu, 25. kolovoza, u 9 sati na Rabu će se osmi put zaredom održati plivački maraton  za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera 2018.“ Riječ je o maratonu čiji je pokretač književnik i novinar s rapsko–zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, Krešimir Butković.

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča–Dolin–Vodenča u Barbatu kako bi pružili potporu osobama s invaliditetom te skrenuli pozornost javnosti na njihov položaj i potrebe te glavne zapreke za njihovu socijalnu uključenost.

S obzirom da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.  Maraton će svojim sudjelovanjem u organizaciji podržati Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta, Udruga za promicanje kulture življenja – Komin Barbat,Turistička zajednica Grada Raba, Grad Rab, te gradonačelnik Nikola Grgurić.

Očekuje se brojno sudjelovanje osoba s i bez invaliditeta, a valja izdvojiti: udruge osoba s invaliditetom iz Velenja (Slovenija), Zagreba, Bjelovara, Zadra, Rijeke, Srpskog paraolimpijskog komiteta, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom, brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

Dobrodošli su svi. Budimo jednaki u moru i svijesti. ''Zapinimo more!'', pozivaju organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu