Raspjevane Krčanke

Krčke “Bonaformašice” srebrne na natjecanju na Tajlandu

Mladen Trinajstić

Nastupile su ne samo kao jedine predstavnice Hrvatske, već i Starog kontinenta, našavši se tako kao jedine Europljanke u konkurenciji zborova iz Kine, Malezije, Filipina, Indije, Šri Lanke, i zemlje domaćina – Tajlanda



KRK Članice krčke Vokalne skupine »Bona forma« ostvarile su izniman uspjeh na 1. Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih skupina »Lanna International Choir Competition« održanom u Tajlandu. U jakoj i brojnoj konkurenciji raznovrsnih pjevačkih zborova i vokalnih skupina krčki septet osvojio je srebrnu diplomu među zborovima koji su izvodili folk glazbu.


Valja spomenuti i da su »Bonaformašice« na Tajlandu nastupile ne samo kao jedine predstavnice Hrvatske, već i Starog kontinenta, našavši se tako kao jedine Europljanke u konkurenciji zborova iz Kine, Malezije, Filipina, Indije, Šri Lanke, i zemlje domaćina – Tajlanda.


Krčki pjevački sastav predvođen njihovom voditeljicom Karmelom Vajdoher Žilić natjecao se u folk kategoriji i pri tom pred azijskom publikom izveo pet hrvatskih narodnih pjesama izvedba kojih im je donijela još jedno u sad već poduljem nizu njihovih međunarodnih ostvarenja – osvajanje srebrne diplome.




Kako doznajemo od sudionica ove premijerno upriličene zborske smotre, na Lanna International Choir Competition-u, okupljenim, redom azijskim zborovima i vokalnim skupinama podijeljeno je sveukupno 39 zlatnih, 33 srebrna te dva brončana priznanja.


Raspjevani i sad već iznimno trofejni krčki pjevački ženski septet, uz već spomenutu voditeljicu Karmelu Vajdoher Žilić, čine još i Lucija Kosić, Ivona Siddiqui, Ivana Crnić, Ema Buić, Gordana Borjanić te Dana Adžić Kapitanović.


Pozivnicu za sudjelovanje na ovom velikom natjecanju otočanke zaslužile lani, u Šapanjolskoj kad su, sudjelujući na Međunarodnom natjecanju »Canta al Mar« održanom u Calelli (gradu pored katalonske prijestolnice Barcelone) osvojile čak dva druga mjesta – u folk i pop izvedbama. Valja spomenuti i da su odlazak članica »Bona forme« na natjecanje na drugi kraj svijeta financijskom podrškom omogućili predstvnici Grada Krka i TZ Grada Krka.