Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Malinska - Dubašnica

Kraljić: 'Dolaze sve teža vremena, ali mi ipak ostajemo optimisti'

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 12:29 2019-07-20T12:29:33+02:00

Ima i projekata koji se ne vide, a itekako mnogo znače za kvalitetu života, poput 88 milijuna kuna vrijednog projekta odvodnje otpadnih voda, Doma udruga, novih šetnica, nove rive, cesta i pločnika

MALINSKA - Blagdan sv. Apolinara, zaštitnika općine Malinska-Dubašnica svečano je obilježen prigodnom sjednicom u kongresnoj dvorani nedavno otvorenog hotela Riva, jednog od rijetkih na otoku Krku rangiranih s pet zvjezdica. Nakon pozdravnih riječi ​Mirjane Maršić, predsjednice Općinskog vijeća, prepunoj dvorani uzvanika - a uz krčke čelnike, bili su tu i gosti iz pobratimljenih općina iz Slovenije, Austrije i Slovačke - obratio se načelnik općine Robert Anton Kraljić.

Ulaganje u kvalitetu

- Ove jeseni slavimo 110 godina od početka organiziranog bavljenja turizmom u Malinskoj. Sezona ulazi u svoj najznačajniji dio, potrajat će to nekih 20 ili 25 dana, zbrajat ćemo potom profite, uvijek sa željom da budu barem 10 posto veći. Svi traže uvijek više - od turističkih djelatnika do građevinara, žele da svaka godina bude bolja. Koliko je to moguće, vidjet ćemo, dok se mi, općinski djelatnici, političari moramo truditi za opće dobro, za bolji život svih naših stanovnika. Da, dolaze sve teža vremena, ali mi ostajemo optimisti. I moramo tako jer ima i projekata koji se ne vide, a itekako mnogo znače za kvalitetu života. Pa tako i 88 milijuna kuna vrijedan projekt odvodnje otpadnih voda, kao i Dom udruga čije je otvaranje zakazano za jesen, pa nove šetnice, nova riva, ceste i pločnici - istaknuo je s nemalo duha Kraljić.
Primorsko-goransku županiju predstavljao je potpredsjednik njezine Skupštine Robert Maršanić.

- Čast mi je pozdraviti vas u ime župana Komadine i istaknuti odličnu suradnju između Županije i vaše općine. Mnoštvo je zajedničkih projekata, a PGŽ, kad god je potrebno, financijski pomaže općinu što će biti slučaj i u budućnosti. Kad je pak riječ o turizmu, ove sezone ima problema, ali ovaj novi hotel pokazuje i jedan novi smjer razvoja. Ulaganje u kvalitetu sasvim će se sigurno pozitivno reflektirati na prepoznatljivost destinacije, potvrditi kvalitetu Malinske kao privlačnog mjesta za velik broj gostiju - istaknuo je Maršanić.

A svečana je sjednica, naravno, prigoda u kojoj se dijele priznanja najboljima u protekloj godini. Ovog puta riječ je bila o sportašima do 18 godina, kao i o učenici generacije krčke srednje škole.

Priznanja sportašima

Općinska priznanja u domeni sporta zaslužili su Ela Znaor, članica kick boxing kluba Dubašnica za osvojeno 3. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u Italiji, kao i Karla Žužić iz Športskog streljačkog klub Dub za osvojeno drugo mjesto na državnom prvenstvu održanom u Osijeku. A na istom su prvenstvu ekipno drugo mjesto osvojili i Kristijan Kobrehel, Patrik Šplehar i Mario Braut, tako da se ŠSK Dub može nadati jako dobrim rezultatima i u budućnosti.

I na kraju, ali ne manje važno, sjajnim vokalnim izvedbama, glasom koji ide u red pravih unikata sve je prisutne oduševila Leonarda Lisjak koja je izvela niz domaćih i stranih standarda uz gitarsku pratnu Filipa Rogine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.