Krčki karneval

‘Kralj’ dobrih zabava uveo Bodule u veselo vrijeme karnevala

Mladen Trinajstić

Uz Mladena Grdovića dobar štimung u maškaranom šatoru podignutom na platou autobusnog kolodvora u Krku potrajao je do kasno u noć



KRK   Počelo je, počelo. Protekle je subote, na sam blagdan Sveta tri kralja, velikom maškaranom feštom krenulo još jedno izdanje tradicionalnog Krčkog karnevala.


Iako je uobičajeno maškarano ludovanje ondje u pravilu kretalo prve subote po spomenutoj svetkovini, Krčani se ovog puta očito nisu mogli strpiti te su svoju prvu mašaranu zabavu, pod krovom velikog šatora podignutog na platou autobusnog kolodvora, ovog puta upriličili ranije no što su to da sad običavali.



A prvo pravo okupljanje mašaranih feštara i karnevalista iz grada Krka, ali s cijelog otoka, proteklo je onako kako se to i očekivalo – veselo, glasno i rasplesano. Dobrom štimungu koji je do kasno u noć vladao u krčkom maškaranom šatoru zasigurno je doprinio i rado viđeni gost svih otočnih ljubitelja zabave – uvijek raspoloženi Mladen Grdović koji je i ovog puta pokazao i zašto ga mnogi drže kraljem ovakvih zabava.




Spomenimo i da je, dan po onim starijim karnevalistima, isti šator u nedjeljnoj dječkoj maškaranoj reduti okupirala i brojna svita onih ponešto mlađih i manjih maškara.



Za razliku od proteklih godina kad je Krčki karneval kretao svečanošću podizanja karnevalske zastave i predajom ključeva grada iz ruku krčkog gradonačelnika u ruke predstavnika Karnevalskog odbora, ove su godine Krčani odlučili krenuti odmah s feštama te preskočiti spomenuti »ceremonijalni dio« odražavanje kojeg je, valja reći i to, ove godine spriječio niz tehničkih problema vezanih uz nemogućnost pravovremenog uklanjanja božićno-novogodišnje dokracije s lokaliteta na kojem je trebala biti podignuta karnevalska zabava.



To ipak nikome nije previše smetalo pa se u Krku već ovog vikenda veselilo i zabavljalo »sve u šesnaset«.


Krčki karneval koji će se, u upriličavanju subotnjih zabava izmjenjivati s susjednom Malinskom, nastavlja se nastupima Dražena Zečića te popularnog Joleta.