Novih 8 vijećnika

Konstituirano Općinsko vijeće Baške, na čelu Tanja Grlj (HDZ)

Biljana Savić

Vijećnici Baške – osmero novih, samo troje iz bivšeg saziva /Snimio  Ivica TOMIĆ

Vijećnici Baške – osmero novih, samo troje iz bivšeg saziva /Snimio Ivica TOMIĆ

Tanja Grlj (HDZ) predsjednica je Vijeća, a potpredsjednik je Andrej Valčić (HSP). Načelnika Tonija Juranića (nezavisni) ovaj su put podržali HDZ, HSP, HNS i Nezavisna lista, a njegova zamjenica je Rafaela Frgačić (HSP)



BAŠKA  Općinsko vijeće Baške u novom sazivu ima 11 vijećnika. To su Tanja Grlj, Bruno Seršić i Miroslav Hrgovčić (HDZ), Nataša Plišić, Boris Barbalić i Nina Velnić (PGS), SDP-ovci Vedran Barbalić i Roni Fantov te Emil Polonijo (SU), Andrej Valčić (HSP) i Majda Šale (nezavisna).


Načelnik Toni Juranić izabran je kao nezavisni kandidat, kojeg su podržali stranke HDZ, HSP, HNS i Nezavisna lista, a zapravo je novi-stari načelnik, uvijek nezavisan, ali uvijek s podrškom ideološki različito obojenih stranaka, a na ovim je izborima pobijedio u drugom krugu, te će funkciju njegove zamjenice obnašati Rafaela Frgačić (HSP).  


Novoizabrana predsjednica vijeća Općine Baška, Tanja Grlj, dolazi iz redova HDZ-a, a predložena je na tu funkciju od strane šest vijećnika – Tanje Grlj, Bruna Seršića, Miroslava Hrgovčića, Andreja Valčića, Emila Polonija i Majde Šale. Potpredsjednika Općinskog vijeća Andreja Valčića podržalo je također šest vijećnika.




 – Čestitam svim vijećnicima, izuzetno me veseli što u ovom Vijeću od 11 članova imamo čak osam novih vijećnika, vjerujem da oni predstavljaju novu snagu koja će pridonijeti izvršavanju svih predizbornih obećanja i svega što će podići standard života građana, poručio je tijekom jučerašnje svečanosti načelnik Toni Juranić i izrazio nadu da će oporba biti konstruktivna, te da u glasovanjima na općinskim vijećima neće biti tako podijeljeni kao što su bili za glasovanje o imenovanju predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća.


 Naime, od protekle garniture gradskih vijećnika u ovom mandatu ostaje samo njih troje – Nataša Plišić, Emil Polonijo i Majda Šale.