Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 26° 29° 2
17. lipnja 2018.
Župan na Krku

Komadina u Baški predstavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu PGŽ

Komadina u Baški predstavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu PGŽ
Komadina u Baški predstavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu PGŽ
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2017. u 19:19 2017-05-15T19:19:09+02:00

BAŠKA – Tijekom obilaska i predstavljanja kandidature za još jedan mandat na čelu PGŽ Zlatko Komadina, u pratnji više kandidata s koalicijske liste predvođene SDP-om obišao je dobar dio otoka Krka, tako i Bašku. U društvu s bašćanskim kandidatskim dvojcem SDP/HSU-a Hajrudinom Mulaosmanovićem i Predragom Perožićem Komadina se, osim županijskih izbornih »tema i naglasaka«nije propustio referirati i na lokalne aktualnosti, posebice one kojih se ondje pred koji dan dataknuo HDZ-ov ministar Oleg Butković dajući podršku načelničkom kandidatu Toniju Juraniću. – Iako sam gorljiv pobornik decentralizacije, držim da je inicijativa koju sad spominje Butković i njegov kandidat Toni Juranić, a vezano uz prenošenje ovlasti davanja koncesija na Veloj Plaži, malo vezana s decentralizacijom, a više s intencijama te »izborne liste koncesionara«.

Seljenjem tih ovlasti na sve općine u ovoj županiji došlo bi do dezintegracije sustava i neujednačenih pravila igre. To je stručan posao i postoje stručna i neovisna tijela odnosno povjerenstva, kako za koncesije tako i provjeru koncesijskih ugovora koja taj posao kvaliteteno obavljaju, ustvrdio Komadina napomenuvši da i sad lokalna uprava ima upliv u te postupke. Što će im žuapnijska ovlast kad već imaju ovlasti upravljanja koncesijama koje se ondje izdaju na rok od pet godina, tim više što ni raspodjela prihoda od koncenija, a koji se djeli između države te regionalne i lokalne uprave nebi bio drugačiji od današnjeg, rekao je Komadina ukazavši da je Butkovićevo podržavanja Juranićevih htijenja »predizborna i znakovita« podrška koncesionarima koji tim žele osigurati vlastite odnosno materijalne interese članova svojih obitelji, nastojeći ih predstaviti javnim interesom. Lista SDP-a u Baški nedvojbeno brani interese građana, a jasno je da ova druga kandidacijska lista, posebice u smislu gospodarenja tim bašćanskim resursom, brani interese njih samih, zaključio je Komadina.

Bašćanski načelnički kandidat Hajrudin Mulaosmović istaknuo je da, iako se želio baviti afirmativnom kampanjom, svom protukandidatu Juraniću više ne može ne primjetiti i zamjeriti stalno zloupotrebljavanje njegove nečelničke pozicije u kampanji. Prva nepravilnost odnosi se na njegovo korištenje općinskih prostorija za svoje predizborno predstvljanjenje i slikanje pod službenom zastavom Općine sa stranačkim obilježjima što je, kaže SDP-ov kandidat, u najmanju ruku nemoralno. Neetičnim držim i njegovu praksu djeljenja knjiga čije je izdavanje, javnim novcem, sufinancirala Općina i to u svrhu vlastite promocije. Žalosno je i što je ovog vikenda zloupotrijebio manifestaciju »Crna ovca« za svoje predizborne aktivnosti i to nakon što je, kao još uvijek aktualni načelnik općine, posredstvom njenih organizatora isto izrijekom zabranio ostalim listama, zaključio je Maulaosmanović. Loris Rak, predsjednik Upravog vijeća ŽLU Krk potpunom je neistinom pak okarakterizirao tvrdnje ministra Butkovića izrečene u Malinskoj vezane uz navodno odbijanje usvajanje gotovog projekta rekonstrukcije luke Malinska od Vijeća te institucije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka