Jedan od projekata

Koalicija HNS-SDP-PGS-HSS-HSU predstavila kandidate u lučici Grabar

Walter Salković



CRES – Koalicija HNS-SDP-PGS-HSS-HSU svoje je kandidate predstavila u novoizgrađenoj lučici Grabar, jednom od projekata kojeg su realizirali u proteklom mandatu dok su bili na vlasti u Gradu Cresu. Upravo je veliki broj pokrenutih i dovršenih investicija, a uz lučicu su istaknuti novi trgovački centar, autobusni terminal, rekonstrukcija otočne prometnice i mnoge druge, razlog zbog kojeg im Cresani trebaju još jednom dati povjerenje. Isticali su to redom svi kandidati koji su se osobno predstavili javnosti.


– Iako smo u prošlom mandatu bili u opoziciji HSS je dobro i kvalitetno surađivao s gradonačelnikom Jurjakom. Proveli smo puno dobrih projekata za naša sela, a Kristijan je uvijek bio otvoren za razgovor i dobre prijedloge. Zato smatramo da je prirodno ući u ovu narodnu koaliciju u kojoj možemo surađivati i raditi na zajedničkim projektima. HSS će znati promovirati interese sela i seljaka, maslinara, ovčara i ribara, rekao je Fiorenco Pinezić, predsjednik lokalnog HSS-a, novog člana u Cresu vladajuće koalicije, dok su ostali kandidati prvenstveno naglašavali kontinuitet i ostvarene rezultate. 


– Nositelj sam ove pobjedničke koalicije koja je u proteklih osam godina pokazala da zna i da može. Nastavit ćemo raditi na isti način, pa pozivam sve da glasaju za ovu koaliciju, kako bismo mogli stvarati dalje zajedno, poručio je Kristijan Jurjako, nositelj liste koalicije HNS-SDP-PGS-HSS-HSU, ujedno i kandidat za gradonačelnika.




Podršku im je došao dati i donedavni HNS-ovac Đanino Sučić, kandidat s liste za županijsku skupštinu koju vodi Zlatko Komadina.