Blagdanski ugođaj

Klizalište u Malom Lošinju oko dupina, trg pod prozirnim krovom

Bojan Purić

Foto B Purić

Foto B Purić

Svečano otvaranje klizališta i ujedno Adventa na Lošinju bit će 6. prosinca u 19 sati, a otočani i njihovi gosti u Novu godinu ući će uz Petra Grašu, ponoćni vatromet i zdravicu



MALI LOŠINJ – Sa sličnim elementima, ali poslaganima drugačije nego proteklih godina, Mali Lošinj dobit će kulisu za prosinačka slavlja – doček Nove godine, ostale glazbeno-scenske i gastronomske sadržaje te humanitarne priredbe. Radnici ovih dana postavljaju konstrukcije pozornice i one za plastične stijenke šatora. I za ovu godinu predviđeno je klizalište, no ono će ovaj put biti postavljeno na suprotnoj strani glavnog gradskog trga u odnosu na prošlu zimu – tako da bude bliže moru, a zanimljivo je da će se pod šatorom u kojem je klizalište, naći i fontana s prepoznatljivim dupinima u igri, okružena ledenom plohom.


Pozornica na kojoj će se održavati koncerti, nastupi DJ-eva i druge priredbe postavljena je na donji dio nove fontane, na južnoj, užoj strani trga. Na središnjem dijelu trga i ove će godine biti kućice, njih šest, s ugostiteljskim sadržajima, a novost je da će cijeli prostor kućica i pozornice biti natkriven prozirnim krovom, kako bi se programi mogli održavati i u slučaju kiše. Veličina krovne konstrukcije bit će 35×12 metara. Osim ugostiteljskih kućica, još će na trgu biti i manji šator za programe u organizaciji Društva »Naša djeca«.


Svečano otvaranje klizališta i ujedno Adventa na Lošinju (za vjernike, advent, odnosno došašće počinje već ovaj vikend) bit će 6. prosinca u 19 sati.




Najzvučnija imena u programu koji će se tijekom prosinca održati na trgu su skupina »Elemental« koja će gostovati 27. prosinca te Petar Grašo čiji će se koncert održati u posljednjim satima ove i prvima sljedeće godine, s prekidom za ponoćni vatromet i novogodišnju zdravicu. Od glazbenika, na pozornici će još tijekom prosinca nastupati skupine Nos tres, Klik trio, Cukar&caffe band, Uncle Shelly, klapa Čikat, Tu i tamo, tamburaški sastav Zlatni vez, Top of the Pops, Macaklini, Ciplići, duo Da Vinci i MI3. I nakon završetka programa, klizalište će još ostati otvoreno do 6. siječnja.