Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 30° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Laburisti

Kandidat za općinskog načelnika Omišlja Dujmović: Glas za nas je i glas za uređenje place u Njivicama

Kandidat za općinskog načelnika Omišlja Dujmović: Glas za nas je i glas za uređenje place u Njivicama
Kandidat za općinskog načelnika Omišlja Dujmović: Glas za nas je i glas za uređenje place u Njivicama
Autor:
Objavljeno: 15. svibanj 2017. u 19:15 2017-05-15T19:15:03+02:00

OMIŠALJ – Kandidat za općinskog načelnika Omišlja iz redova Laburista – Nikola Dujmović, u društvu zamjenika Josipa Slunjskog predstvljajući svoj odnosno program Laburista istaknuo je da će se, kao i do sad, nastaviti zalagati za »opće vrijednosti«, očuvanje i racionalno korištenje prostora te da neće dozvoliti korištenje javnog novca za dobrobit pojedinaca.

– U godinama pred nama neophodno je biti dovoljno glasnima da bismo riješili problem Dina petrokemije ali i da bismo od potencijalne gradnje LNG terminala izvukli maksimalne »benefite«. Planirana izgradnja terminala nov je udar na ekologiju ove sredine i važno je da se u tom slučaju, kao jedinica lokalne samouprave, pravilno postavimo, naglašava Dujmović. Ističe da glas za njega kao i za listu omišaljskih Laburista znači zalaganje za izradu prostorno planske dokumentacije, gradnja Društvenog doma u Omišlju, dovršetak druge faze njivičke Ribarske obale, spajanje svih objekata u Omišlju i Njivicama na sustav kanalizacije ali i rekonstrukciju ceste prema Rivi Ivana Pavla II.

Glas za nas je i glas za uređenje place u Njivicama, rješavanje problema nepostojanja odlagališta građevinskog otpada, proširenje groblja Sv. Duh, bolje povezivanje Omišalja i Kijca, rješavanje problema javnih parkirališta, sanaciju područja kamenoloma u Piškiri, uključenje svih muzeja i arheološke zone Fulfiniuma odnosno Mirina u zajednički sustav ali i dovršetak kuće Landauf, konzerviranje i markiranje zapuštenih crkvica i drugih arheoloških objekata i lokaliteta, saniranje svih divljih odlagališta otpada te osmišljavanje eko-etno parka u zoni Štalica. Dujmović i Slunjski rekli su i da će u središtu njihovih nastojanja biti i osmišljavanje novog centra Njivica u zoni Peharčeka, uređenje stare jezgre Omišlja (i Njivica) uz popločavanje svih ulica kamenom te izmjenu postojeće neadekvatne rasvjete replikama nekadašnjih uličnih lampi. Držimo i da u red prioriteta buduće općinske uprava treba uvrstiti stvaranje nacionalnog brenda od Festivala ženskih klapa »Omišljanska rozeta«, zaključio je Dujmović navevši i da će, nakon pobjede na lokalnim izborima, uvesti model upravljanja Općinom kojim će svaki njen stanovnik, na javnim raspravama i tribinama, prije početka investiranja u značajnije projekte moći iznijeti svoje primjedbe, sugestije i ideje te tako i utjecati na odluke o svim pitanjima određivanja budućnosti najsjevernije krčke lokalne uprave.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka