Oporba proziva

Kadroviranje gradonačelnika Raba: Grgurićev kum zaposlen kao upravitelj sportskih objekata

Ivor Balen

Nikolu Grgurića i Damira Mlacovića vežu kumstvo, prijateljstvo i nogomet

Nikolu Grgurića i Damira Mlacovića vežu kumstvo, prijateljstvo i nogomet

Na novootvoreno radno mjesto u komunalnom poduzeću Dundovo postavljen je Damir Mlacović, iako je nedavno zaposlenik Grada koji je ranije obavljao slična zaduženja stavljen na raspolaganje



Nedavno imenovani direktor Dundova Mladen Kuparić bio je na sjednici Vijeća na kojoj se raspravljalo o natječaju kojeg je njegova tvrtka provela, ali nitko ga nije ništa pitao. Za Novi list je samo rekao da je »natječaj obavljen u skladu sa zakonom i da je gradonačelnik sve objasnio na Vijeću«.



Na ovaj Lupićev govor reagirali su vijećnici HDZ-a. Slobodan Frankić je rekao da je SDP taj koji je zapošljavao svoje ljude i naveo primjere Tee Ivić Lošić i Gordane Batistić. Njihova radna mjesta također su ukinuta sistematizacijom koju je proveo Grgurić, a one su stavljene na raspolaganje. Kao što se može zaključiti iz ove priče i standardnog rapskog političkog »modusa operandi«, Ševerdija se također smatra bliskim SDP-u, a Mlacović HDZ-u.


Grgurić je odgovorio Lupiću da Ševerdija nije dobio otkaz, nego je stavljen na raspolaganje, a u trenutku kada je postalo izvjesno da je potreban čovjek koji će brinuti o sportskim objektima, već je pronašao novo radno mjesto.


– Ševerdija je još 11. rujna zaključio sporazum da ide raditi u školu. Osim toga, ako kažete da je on bio zadužen za objekte i da je stanje dobro, onda ste u zabludi. Njegovo radno mjesto nije imalo ništa s dvoranom, već s organizacijom turnira i natjecanja. Da nije otišao na novo radno mjesto, njemu bi bilo ponuđeno da radi kao upravitelj dvorane, rekao je Grgurić, dodavši da je priča oko novog radnog mjesta upravitelja sportskih objekata, koji će biti zadužen za »veliku« Školsku sportsku dvoranu, »malu« dvoranu pored srednje škole i ostale male objekte i igrališta, krenula zbog lošeg stanja u kojem se ti objekti nalaze, kao i zbog činjenice da je do sada objektima upravljala Osnovna škola Ivana Rabljanina, koja taj posao nije obavljala dobro, ili ga nije uopće obavljala.


Četvero kandidata


– Sportski objekti na otoku nisu u stanju u kojem bi trebali biti. Ograde su dotrajale, žice su hrđave, a golovi i koševi neodržavani. Postoji realna opasnost da se djeci nešto loše dogodi. Ono što smo mi utvrdili nakon preuzimanja Grada je da je Grad neosporno vlasnik dvorana, a briga o imovini se mora voditi. Grad je sve objekte dodijelio na upravljanje Dundovu, koje je registrirano za tu djelatnost. U proračunu smo predvijeli 450.000 kuna za održavanje dvorane i 250.000 za nabavu sportske opreme. Na taj način je jasno poslana poruka da želimo upravljati našom imovinom i da nam je sport među prioritetima. Primjerice, za te stavke 2014. iskorišteno je bilo samo 50.000 kuna, rekao je Grgurić, dodavši da je do ovog problema došlo zbog toga što je OŠ Ivana Rabljanina prestala brinuti o dvorani i na taj način prekršila usmeni sporazum s Gradom. 


– Dopustilo se da dvorana propada i prokišnjava. Zato smo morali zaposliti upravitelja sportskih objekata, a kasnije ćemo čistačice i domara. To je trošak jer se više ne poštuje ono što je usmeno dogovoreno. Gradu se otvorio problem novih, neplaniranih troškova, rekao je Grgurić, dodavši da se na natječaj javilo četvero kandidata od kojih neki nisu imali uvjete.