Nezavisna lista "Za bolji Cres"

Jadranka Blatt: “Cres više nema vremena da ga vode diletanti”

Walter Salković

Snimio Walter Salković

Snimio Walter Salković

Nezavisna lista „Za bolji Cres“ održala je na brodu „Korsaro“ tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavila svoj izborni program i kandidate za gradonačelnicu i njezinu zamjenicu. Predstavile su se kandidatkinja za gradonačelnicu Jadranka Blatt i kandidatkinja za njezinu zamjenicu Katarina Vitić



CRES  Nezavisna lista „Za bolji Cres“ održala je na brodu „Korsaro“ tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavila svoj izborni program i kandidate za gradonačelnicu i njezinu zamjenicu. Predstavile su se kandidatkinja za gradonačelnicu Jadranka Blatt i kandidatkinja za njezinu zamjenicu Katarina Vitić koje su ukratko iznijele svoj privatni i profesionalni životopis.


– Nakon završetka profesionalne karijere politički sam se angažirala želeći unijeti promjene, a uočavajući negativne demografske trendove, opadanje broja radnih mjesta, odlazak mladih s otoka u potrazi za egzistencijom. Ja ne želim da se samo moja djeca vrate na otok, ja želim da i sva druga djeca imaju mogućnost izbora i povratka na svoj škoj, rekla je Blatt, dok je Vitić detaljno opisala svoj profesionalni život izvan otoka, te svoj aktivizam u udrugama i iskustvo u organiziranju raznih manifestacija.


– Želja mi je da svojim znanjem i iskustvom pomognem ovom otoku i gradu da izađu iz čahure stagnacije. Vrijeme je za promjene i smatram da imam snage, volje, želje, hrabrosti i znanja povući ovaj otok u pravom smjeru, smjeru napretka i razvoja kakav Cres i zaslužuje, zaključila je Vitić.




Program je predstavila kandidatkinja za gradonačelnicu Jadranka Blat istaknuvši da njime žele osigurati gospodarski razvoj i višu kvalitetu života za sve građane Cresa i naselja na otoku, a to će postići kontinuiranim i fokusiranim radom na stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja.


– U kreiranju našeg programa sudjelovali su svojim sugestijama i prijedlozima naši poduzetnici, gospodarstvenici i naši građani. Upravo će oni biti naši partneri i u realizaciji programa. Realizacija programa ponajprije ovisi o nama, o našem radu, našim sposobnostima rukovođenja i upravljanja, našim kompetencijama, a ne o raznim vezama i poznanstvima na razini županije ili ministarstva, tj. države. Isto tako realizacija programa ovisi i o radu naše gradske uprave i o našoj suradnji s građanima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i udrugama, rekla je Blatt te upozorila da Cres više nema vremena da ga vode diletanti koji ne razlikuju izvršnu vlast od predstavničke, koji ne znaju koje su im odgovornosti i ovlaštenja.


– Mi ne mislimo vladati jer nismo vladarice, mi mislimo gradom upravljati i voditi ga na dobrobit svih građana, jer grad čine ljudi. Pritom će svi građani biti ravnopravni u rješavanju svojih problema. Nitko neće biti privilegiran zato što je „netko“ ili „nečiji“, zaključila je Blatt.