Foto Petar Lupić
U svibnju je dosad zbrojeno 35.500 noćenja, 69 posto više nego u isto doba lani. Hoteli su ostvarili 13.092 noćenja – 45% više, privatni smještaj 10.663 noćenja – 88% više, a kampovi s 1.309 noćenja 60% više
RAB Kako bi rapski turisti ipak osjetili nadolazeće ljeto, ali i dio tradicije grada Raba, na Trgu sv. Kristofora, održala se i završna fešta Festivala otočne janjetine. Prvi dio bio je rezerviran za izložbu ovaca koja se na prostoru sadašnjeg Starog varoša održala po 17. put u organizaciji Udruge ovčara Škraparica Rab. Osim izložbe ovaca, posjetitelje je zabavilo i natjecanje u striži ovaca, a podijeljene su i nagrade najboljim izložbenim primjercima.
Dok su kroz mjesec svibanj rapski restorani prilagodili svoje menije janjećim specijalitetima, u drugom dijelu ove fešte i različite udruge i klubovi okušali su se u natjecanju u pripremi najboljeg janjećeg jela – u kotliću na otvorenoj vatri. Žiri u sastavu ponajboljih rapskih kuhara Andrije Kordića i Zdravka Šajbića te poznatog hrvatskog chefa Tomislava Špičeka, budno je pratio pripremu izvrsne janjetine, ali i pomagao savjetima. Tako je od pet natjecateljskih timova: DŠR Kampor, ŠRK Tunera, UDVDR Rab, Udruga Komin, ŠRK Dolin, najbolji ipak bio tim Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata u sastavu Jozo Herceg i Joško Deželjin – Bepo. Nakon proglašenja pobjednika, uslijedila je podjela skuhane hrane, uživanje u gastro ponudi Imperiala d.d. managed by Valamar, ali i zabava uz glazbeni program.
Obećavajuće brojke
Niz manifestacija
– Činjenica je da smo pripremili ili podupiremo i razne manifestacije koje će biti našim turistima i motivom dolaska, a to su biciklistička utrka BIG 4 MTB XCM UCI, zatim Alpe Adria Triatlon, Kantuni, Rapske glazbene večeri… Marljivo radimo zajedno s Gradom i Pučkim otvorenim učilištem da Rab bude zanimljiva i rado posjećena destinacija, ali i da lokalno stanovništvo bude zadovoljno postignutim – zaključila je direktorica TZ-a grada Raba.