Krčani zadovoljni

Ivica Plišić opet na čelu Ponikava

Mladen Trinajstić

Ivica Plišić

Ivica Plišić

Dugogodišnji direktor KD-a Ponikve Frane Mrakovčić 31. prosinca odlazi u mirovinu, a zamijenit će ga mr. sc. Ivica Plišić, donedavno generalni direktor Hrvatskih voda koji je upravo u krčkom komunalcu započeo svoju bogatu profesionalnu karijeru



KRK Na ovotjednom zasjedanju Skupštine krčkog komunalnog društva »Ponikve« imenovan je njegov novi direktor koji će s prvim danom 2018. godine na funkciji čelnika krčkog komunalca naslijediti njegova dugogodišnjeg direktora, Franu Mrakovčića (koji s koncem 2017. odlazi u mirovinu). Na istoj sjednici Skupštine, a koju čine predstavnici svih otočnih jedinica lokalne samouprave – suvlasnika krčke komunalne tvrtke, odlučeno je i da će organizacijska struktura tog poduzeća ostati ista kao i do sad pa će tako Plišić već za koji tjedan i formalno postati direktorom svih triju tvrtki koje posljednjih godina djeluju »pod kapom« otočnog komunalnog brenda. To su »Ponikve eko otok Krk« (zbrinjavanje otpada), »Ponikve voda« (vodoopskrba i odvodnja) te »Ponikve usluga« unutar koje posluju sve zajedničke službe krčke komunalne grupacije, potvrđeno nam je jučer iz te tvrtke.



Ni krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, niti njegova omišaljska kolegica, općinska načelnica Mirela Ahmetović jučer nisu skrivali zadovoljstvo činjenicom da će kormilo velike i za otok značajne tvrtke biti povjereno iskusnom i stručnom Ivici Plišiću.


– Malo je reći da smo zadovoljni što KD Ponikve preuzima tako iskusan čovjek kao što je mr.sc. Ivica Plišić, naš otočan koji je svojevremeno već i bio na čelu te kompanije, ali i na čelu Hrvatskih voda, napomenuo je Vasilić ocijenivši da već taj podatak dovoljno govori o Plišićevim kompetencijama. Slične superlative čuli smo i od omišaljske općinske načelnice Mirele Ahmetović.




Kad vam stručnjak kalibra generalnog direktora Hrvatskih voda dolazi na čelno lokalne komunalne tvrtke onda ne možete biti drugo do li zadovoljni, zaključila je Ahmetović, dodavši da je posebno veselom čini i spoznaja da će novi čelnik Ponikava, obzirom da je vlasnik kuće u Njivicama, sada zapravo biti s područja »njene« lokalne jedinice.



Novi direktor Ponikava – mr. sc. Ivica Plišić, diplomirani inženjer građevinarstva kojemu je direktorska dužnost jednoglasnom podrškom svih otočnih lokalnih čelnika i čelnica sad povjerena u četverogodišnjem mandatu, svoju je bogatu profesionalnu karijeru, što je posebno zanimljivo, započeo upravo s dužnosti u krčkim Ponikvama, iste one na koju je i sad imenovan.


Naime, Plišić je direktorom otočne komunalne tvrtke već bio u mandatu između 1986. i 1990. godine. Stoga se može reći da se istoj funkciji sad iznova vraća, i to potkraj svoje duge, iznimno uspješne i plodonosne profesionalne karijere u sklopu koje je u međuvremenu bio članom riječkog Poglavarstva (zadužen za urbanizam), dugogodišnji rukovoditelj na raznim pozicijama unutar Instituta graditeljstva Hrvatske (IGH), a potom i direktor Hrvatskih voda – VGO Rijeka.


Autor je i koautor mnogobrojnih projekata, studija, stručnih radova i sudionik kongresa na temu komunalnih djelatnosti, održivog razvoja i zaštite okoliša. U mandatu od 2012. pa do 2016. godine Ivica Plišić je obnašao i dužnost generalnog direktora Hrvatskih voda, tvrtke u kojoj će do skorašnjeg prelaska na Krk nastaviti raditi na mjestu zamjenika direktora zaduženog za razvoj.


Plišić je priznati stručnjak za područje hidrotehničkog projektiranja, a upravo će njegovo višegodišnje iskustvo stečeno u području vođenja projekata vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda, drže otočni lokalni čelnici biti ključno u provođenju netom započelog, više od milijarde kuna vrijednog Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Krku koji se u najvećem djelu sufinancira sredstvima EU-a.