Iskorak u dodatnoj promociji krčkih gastroaduta

U idućim mjesecima planira se mnoštvo zajedničkih gastronomskih manifestacija, medijskih promidžbi i edukacijskih predavanja i radionica namijenjenih pružateljima ugostiteljskih usluga
KRK Suradnjom Turističke zajednice otoka Krka, svih lokalnih TZ-a i agencije Gastronaut jučer je u Velikoj vijećnici Grada Krka upriličeno prvo u nizu planiranih okupljanja otočnih turističkih djelatnika, ugostitelja i promocijskih stručnjaka koji bi, doznali smo od Majde Šale, direktorice otočnog TZ-a, Krčanima trebali pomoći u nastojanjima unapređivanja ugostiteljske, odnosno gastrokomponente otočnog turističkog proizvoda, ali i promoviranju lokalnih gastroaduta.
– Nakon što smo lani prvi put pokrenuli projekt Krk Food Fest kao događanje okrenuto promociji naše lokalne gastronomije, ove godine u takvim nastojanjima kanimo napraviti dodatni iskorak u nastojanjima obogaćenja i upotpunjenja te vrste ponude, posebice u pred i posezonskom razdoblju – otkrila nam je Majda Šale.
Direktorica TZ-a otoka Krka predstavila nam je i da je ovotjedno okupljanje tek prvo u nizu pripremljenih druženja u okvirima kojih se u idućim mjesecima planira u djelo pretočiti mnoštvo zajedničkih gastronomskih manifestacija, medijskih promidžbi i edukacijskih predavanja i radionica namijenjenih samim pružateljima ugostiteljskih usluga.
Atraktivne priče
– Otok Krk je pun atraktivnih gastronomskih priča koje s kvalitetnom pripremom možemo zajednički ispričati i njima dodatno potaknuti goste na dolazak na naš otok, posebice u izvasezonskom razdoblju – nastavila je Šale, zadovoljna dobrim odazivom otočnih ugostitelja koji su sudjelovanjem u jučerašnjem skupu pokazali da vrednuju i podržavaju nastojanja gastronomskog brendiranja Bodulije, posebice u kontekstu kvalitetnog i sustavnog korištenja autohtonih, sezonskih namirnica u vlastitoj ponudi.
Natojanjima otočnih turističkih zajednica, predstavljajući agenciju Gastronaut specijaliziranu za promociju i unapređenje gastroponude, priključila se i njena izvršna direktorica Karin Mimica. A ona je, predstavljajući nam sve što je već razrađeno u pripremi još jednog vala organiziranih predstavljanja krčkih gastroaduta, ocijenila da Krk uz sve svoje kulturno-povijesne i prirodne ljepote uistinu ima što ponuditi i pokazati i na gastronomskom planu.
Ono što predsezonske posjetitelje otoka Krka čeka u proljetnim tjednima, otkrile su nam Majda Šale i Karin Mimica, bit će povezano s gastromanifestacijama baziranim na sezonskim namirnicama, tako i krčkoj janjetini, krčkom siru, šparogama, začinskom bilju pa i plavoj ribi. Ono što je drugačije u odnosu na slična zbivanja iz prošlih godina jest da se ove godine ne kani ugostiteljima »nametati koju će priču pričati« već će svatko, temeljem vlastitih preferencija i potencijala, moći sam odlučiti koje će namirnice u kojem periodu stavljati na pijedestal svoje ponude, objasnila nam je čelnica Gastronauta.
– Današnji je sastanak početak naših zajedničkih priprema za početak ovogodišnjeg Krk Food Festa koji će krenuti s projektom »Okusi proljeća na Krku«, ali i ujedno začetak provedbe ambicioznih edukacijskih programa kojima ćemo nastojati pomoći otočnim ugostiteljima da svoju ponudu i prezentaciju podignu na višu razinu. Cilj nam je pomoći u njihovim nastojanjima pripremanja za nadolazeću sezonu, stvaranju kvalitetnih timova, motiviranju njihovih djelatnika, pa čak i sprečavanja odljeva kvalitetne i educirane radne snage – ustvrdila je Mimica.
Pravna pitanja
– Među predavačima koji će se angažirati na svim tim i takvim »radnim zadacima« koje smo si stavili pred sve nas je i naš poznati ugostitelj i hotelijer Siniša Križanec, a danas i odvjetnik Igor Bezjak koji će dobiti priliku govoriti o različitim ugostiteljima interesantnim pravnim pitanjima, tako i problematici ugovaranja, odnosno raskidanja ugovora o radu – nastavila je čelnica Gastronauta.
– »Okusi proljeća na otoku Krku« projekt je koji me iznimno veseli jer znam koliko potencijala ovaj otok ima na planu promocije kroz tradicionalnu hranu, a koja može i treba biti onaj »sitni okidač« koji će mnoge Zagrepčane, Slovence, pa i nas Riječane potaknuti na dolazak na Krk – ustvrdila je Mimica.
Napomenula je i da se pripremna događanja poput jučerašnjeg održavaju s ciljem da se, u suradnji s lokalnim ugostiteljima, »iskristaliziraju« i pripreme čim kvalitetniji i sadržajniji gastroprogrami. Naravo, završila je čelnica spomenute agencije, želja nam je povezivati, organizirati te na sudjelovanje u dodatnim edukacijama potaknuti sve koji su voljni učiti, širiti i unapređivati vlastita kulinarska prezentacijska znanja i vještine što je, zaključuje, kod uspješnih ugostitelja proces koji nikad ne prestaje i ne završava!
Iz kategorije: Otoci
Pogledaj sve-
Radovi gotovi do ljeta
Potpisan ugovor za sufinanciranje reciklažnog dvorišta Baška: Nova sezona, novi način gospodarenja otpadom
-
Ivan Volarić
Lošinjski vatrogasci velikom vježbom ispratili kolegu u mirovinu
-
Poslijeponoćna linija
NA TRAJEKTU SE RODIO DJEČAK: Rodilju su hitno prebacivali u Rijeku, ali stigla je s novorođenčetom

- NEVJEROJATNA GESTA Humani mladi bračni par iz Zagreba poklonio auto: ˝Ljudi su zaboravili biti ljudi˝
- Svećenik iz Palovca: 'Smiljana nikad nije bila na ispovjedi. Njome je stalno vladala neka negativna sila'
- Mali dućan na Drenovi stalno je na meti lopova: 'Svaki slučaj prijavimo policiji, ali nikad ništa od toga'
- Planirate kupiti automobil? Ako pripazite na ove stvari, rabljeni je čak i pametnija opcija
- Pretučena djevojčica progovorila o nasilnom ocu PTSP-ovcu: 'I mamu tuče, gdje neće mene'
- Horor u Palovcu: 'Smiljana je iznad Jasminina leša u škrinji držala i svinjski kare iz 2002'
- Od menadžerske zvijezde do glavnog negativca: Za tehnički krah Autotroleja najodgovorniji - Smojver
- Ovo je mala priča o velikim ljudima: 'Stisni zube i kreni dalje - to je naš moto'
- Riječanka prijetila susjedi da će je ubiti krampom zbog puta. Malo kasnije suprug je ubio kćer napadnute
- Martin P. je autom ubio trudnicu na pješačkom prijelazu. Evo koliko mu je zbog toga dalo slovensko pravosuđe
- ŠUMA UMJESTO PARKINGA Može li dugo sanjana ideja o zelenom srcu Rijeke konačno zaživjeti?
- VELIKA ANKETA Za koga biste glasovali da su danas predsjednički izbori?
- Kako je otkrivena tajna stara 19 godina? Ukućani su zbog radova htjeli maknuti škrinju. Smiljana se jako protivila
- Horor u Palovcu: 'Smiljana je iznad Jasminina leša u škrinji držala i svinjski kare iz 2002'
- ŠUMA UMJESTO PARKINGA Može li dugo sanjana ideja o zelenom srcu Rijeke konačno zaživjeti?
- VELIKA ANKETA Za koga biste glasovali da su danas predsjednički izbori?
- Biznis Ante Gotovine strelovito raste: Tvrtka mu je narasla na 96 milijuna kuna
- Humanitarna akcija: Živi zid podijelio po petsto kuna za 28 samohranih roditelja iz Rijeke
- Tomo Horvatinčić: 'Bog me poslao na zemlju da pomažem ljudima! Talijanima plaćam mise'
- RIJEKA DOBILA PRVI 'ŽENSKI SEMAFOR': Pogledajte, ona ima suknju
- GRADONAČELNIK GOSPIĆA Predsjednice, negiranjem pozdrava 'Za dom spremni' pljunuli ste u lice većini hrvatskog naroda; naše glasove nećete dobiti
- ŠUMA UMJESTO PARKINGA Može li dugo sanjana ideja o zelenom srcu Rijeke konačno zaživjeti?
- VELIKA ANKETA Za koga biste glasovali da su danas predsjednički izbori?
- LADISLAV TOMIČIĆ Hvala vam, gospodine Tajani
- ON POMAŽE DISLEKSIČARIMA ČITATI 'Kći me inspirirala da osmislim aplikaciju za one koji vide drugačijim očima '
- RIJEKA U MAGLI: Bajkoviti prizori iz objektiva našeg foto-reportera. Pogledajte galeriju
- Humanitarna akcija: Živi zid podijelio po petsto kuna za 28 samohranih roditelja iz Rijeke
- RIJEKA DOBILA PRVI 'ŽENSKI SEMAFOR': Pogledajte, ona ima suknju
- Pretraži članke
S pet zvjezdica napunite sezonu brzo, lako i jednostavno
- Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske! UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
- MINI vozila Ponuda koja se nepropušta