Mala krčka akademija

“Gromača” čuva Bodule od ovisnosti

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Okupljanje brojnih eminentnih domaćih stručnjaka iz oblasti ovisnosti, već tradicionalno, svake godine posvećeno je obradi jedne teme pa su tako ovog puta u fokusu okupljenih bila razmatranja posljedica ovisnosti



Zbog tehničkih razloga iz Velike vijećnice Grada Krka ove godine u prostorije krčke osnovne škole »izmješteno« okupljanje iskorišteno je i za upriličenje edukativno-preventivnog predavanja namijenjenog osnovnoškolcima a koje je, na temu ovisnosti, pred sam početak jučerašnjeg skupa u predvorju škole održao jedan od vodećih domaćih stručnjaka iz te domene, prof.dr.sc. Zoran Zoričić.


 Okupljeni u sportskoj dvorani krčke osnovne škole imali su tako prigodu sudjelovati u stručnim predavanjima, a potom i radionicama.O prekršajno-kaznenom značaju bolesti ovisnosti najprije je ondje progovorio prof.dr.psih. Zoran Zoričić, za kojim je izlagao i dr.psih. Robert Torre koji je tom prilikom iznio mnoga zanimljiva iskustva o preventivnom terapijskom radu s ovisnicima, počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela.K tome, u sklopu ovogodišnjeg skupa održana je i radionica o zakonskim komplikacijama ovisnosti čije je vođenje bilo povjereno Dolores Prodan i Tatjani Vlah Martinović.