Lošinjska tvrtka »Jadranka« dobila pravo gradnje na crkvenom terenu

Golf Resort Matalda: Dva igrališta s 18 rupa, hotel, vile i bungalovi vrijedni 50 milijuna eura

Slađana Vignjević

Ostatak uređenog zemljišta trebale bi činiti vodene površine i prateće zgrade. Hotel bi bio kapaciteta 146 smještajnih jedinica, vile i bungalovi za prihvat četrdesetak gostiju. Gradit će se i  heliodrom te jedna crkvena zgrada



MALI LOŠINJ  Unatoč podijeljenim reakcijama javnosti oko projekata Jadranke d.d., posebno oko najavljivane ideje o izgradnji hotela nebodera u Velom Lošinju, te ulaganja u zonu Čikata koja su podrazumijevala i djelomično zatvaranje obalnog puta i naplatu sadržaja, najveća otočka turistička kompanija odlučila je tijekom ove jeseni i zime, a za pripremu sljedeće turističke sezone, utrošiti desetke milijune eura za nove investicije.


U međuvremenu, očito nakon što su njeni čelnici shvatili pogrešku, Jadranka je odustala od gradnje golemog i prema mišljenju mnogih neprimjerenog objekta koji bi narušio vizuru centra Velog Lošinja. Fokus je na realnijim projektima, uređenju vile Alhambre i Hortenzije koje se nalaze u neposrednoj blizini novoizgrađenog hotela Bellevue, prvog hotela s pet zvjezdica na otoku. Također, prema Primorsko-goranskoj županiji uputili su pismo namjere te očekuju raspisivanje natječaja za izdavanje koncesije u uvali Čikat u Malom Lošinju nakon čega bi se taj dio pomorskog dobra rekonstruirao i opremio.


Jadranka je nedavno potpisala i ugovor s Crkvom o dugogodišnjem najmu terena na lokaciji Matalde (Punta Križa) na Cresu. Lošinjski investitori na čelu s predsjednikom Uprave Jadranke Sanjinom Šolićem procjenjuju kako je vrijednost projekta 50 milijuna eura, no ključan problem i dalje ostaje neriješen – Županijski prostorni plan golf-terene predviđa na drugoj lokaciji, onoj na području Ustrina.


Opširnije u današnjem tiskanom izdanju Novog lista…