Novo u kulturnoj ponudi

Glazba pod vedrim nebom: Dašak Broadwaya oživio sparne rapske večeri

Ante Matijević

Početkom kolovoza održane su dvije glazbene večeri na otvorenom / arhiva NL

Početkom kolovoza održane su dvije glazbene večeri na otvorenom / arhiva NL

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i TZG-om Rab, Prva hrvatska Broadway škola za muzički teatar, pripremila je za rapsku publiku tijekom dvije večeri pravi glazbeni večernji užitak



Rab je ove godine u kolovoz zakoračio u posebnom glazbenom ritmu. Naime, početkom kolovoza održane su dvije glazbene večeri na otvorenom, u prostoru crkve sv. Ivana Evanđeliste u Gornjoj ulici. »Krivci« za ovu novinu u kulturnoj ponudi grada su Prva hrvatska Broadway škola za muzički teatar, TZG i Pučko otvoreno učilište Rab koji su zajedničkim snagama odlučili dati Rabljanima i turistima novi pogled na grad Rab te oplemeniti njihove večeri.


Prva hrvatska Broadway škola, prva i jedina u Hrvatskoj sa svojim integracijskim edukativnim programom omogućava svakom polazniku educiranje za potpunog performera kroz formu muzičkog teatra. Tako su polaznice Prve hrvatske Broadway škole za muzički teatar, Diyana, Matea i Irma, pripremile za publiku pravi glazbeni večernji užitak. Prve večeri su izvođačice bile Irma i Diyana, koje su predstavile hitove West Enda i Broadwaya kao što su New York, New York, Chicago, Cabaret, Moulin Rouge, Cadillac records, Glee, Dream girls, dok su druge večeri Diyana i Matea oživjele evergreene Dorothy Moore, Otis Reddinga, Ette James, Barbare Streisand, Franka Sinatre, Arethe Franklin, Celine Dion, Colea Portera te mnogih drugih.


– Iako su iza nas izuzetno vruće i sparne noći te je zaista teško i disati, djevojke su smogle snage otpjevati zadani repertoar te su pronašle svoju publiku. Moglo bi se reći kako Rab pozitivno reagira na nove podražaje u vidu kulturnih programa, kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Ivana Matušan.




Do suradnje Prve hrvatske Broadway škole za muzički teatar i rapskih institucija nije došlo iznenada. Već se neko vrijeme pokušavala ostvariti ta suradnja, da bi prije nekoliko mjeseci TZG Raba odlučio uvesti novi projekt, zasad skromnijih razmjera. Odmah su počeli pregovori, a rezultat su dvije iznimne rapske večeri o čijoj su kvaliteti i prihvaćenosti najbolje svjedočili dugotrajni aplauzi publike.