Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
12. prosinca 2019.
Utrka kareta

GRAND PRIX NJIVICE Odlična zabava na veseloj, atraktivnoj, bučnoj i adrenalinom nabijenoj utrci

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2019. u 19:03 2019-02-17T19:03:00+01:00

NJIVICE – Ove godine iznimno bogat, šarolik i raznovrstan program još jednog »Mesopusta u Omišlju i Njivicama« nastavljen je upriličenjem još jedne, sad već tradicionalne utrke kareta koju njeni organizatori vole nazivati i »Grand Prix Njivice«. Trkačka staza njivičke balinjerade i ovog je puta bila postavljena uzduž Primorske ceste i ulice Draga čiji se nagib iznova pokazao upravo idealnim za atraktivan prikaz vozačkih sposobnosti brojnih velikih i malih karetaša, hrabrih vozača neobičnih vozila sklepanih u garažama, konobama i kućnim radionicama mještana tog otočnog naselja u kojem se karnevalsko razdoblje već neko vrijeme nedvojbeno vezuje upravo uz tu utrku.

Pretendenti na naslov osvajača Velike nagrade Njivica i ovog su se puta ogledavali razdjeljeni unutar juniorske i seniorske kotegorije. Vesela, atraktivna, bučna ali i adrenalinom nabijena utrka koja je središte tog otočnog mjesta okupirala tijekom prijepodnevnih sati ali i dobrog djela subotnjeg poslijepodneva ponudila je odličnu zabavu samim sudionicima balinjerade, a još više i brojnim duž staze okupljenim gledateljima i navijačima koji tijekom i nakon svakog od brojnih spustova nisu štedjeli svoje dlanove, ali ni grla.

Njivička karnevalska subota, završetkom balinjerade, potom je zaplovila onim nešto mirnijim ali i ništa manje atraktivnim – gastro vodama i to zahvaljujući trećem izdanju »Fritulijade« – natjecanja u spravljanju tradicionalne slastice koja se i na otoku Krku posebice traži upravo u karnevalskom vremenu. Druženje uz toplo ulje i slatke, nadaleko mirisne frite i ovog je puta na suncem okupanu njivičku Placu privuklo velik broj domaćih ali i »gostujućih« ljubitelja slasnih i mirisnih okruglica u umješnosti spravljanja kojih su se i ove godine natjecali brojni lokalni majstori i majstorice »slatkih zanata« – članovi lokalnih karnevalskih udruga ali i ekipe domaćih hotelijera i općinara. Spomeniomo i da su balinjerama otvorenoj a fritulama zatvorenoj njivičkoj mesopusnoj suboti doprinos svojom odličnom svirkom dali i članovi Xfinity banda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.