Prosinac u kampu Čikat

Francuz odmara tijelo i dušu, Austrijanci utekli od snijega

Slađana Vignjević

Svega sto eura mjesečno košta jednomjesečni boravak u kampu za dvije odrasle osobe, što uključuje kamp parcelu, a struja i voda plaćaju se po potrošnji. Goste čekaju 54 superior parcele tik uz more, Smještene su na najzaštićenijem dijelu kampa, sa strujom, vodom i grijanim sanitarijama



MALI LOŠINJ » U gustoj borovoj šumi kampa Čikat u Malom Lošinju podignut je šator za jednu osobu, Francuza Jeromea Baudota. Na proputovanju, tko zna na čiji prijedlog, svoje privremeno odredište pronašao je na Lošinju. Osebujnom Francuzu mjesec dana na Lošinju prolazi u njemu odgovarajućem ritmu. Sam samcat, pročitao je sve knjige iz lošinjske biblioteke, one na francuskom, naravno, pa sada čita na engleskom.


  S knjigama i prirodnim blagodatima kao najvećim prijateljima očito mu nije dosadno. Ne nedostaju mu ljudi, ni vreva francuskih ulica. U Lošinju je našao mir i spokoj. Pustolovnog je duha pa se odlučio za avanturu putovanja biciklom od rodnog Saintesa do Istanbula, no zapeo je na otoku vitalnosti. Pod šatorom nema komfor, a ni zaštitu kada padne kiša pa se tada privremeno smješta pod krov grijanih sanitarnih prostora. Za prehranu se snalazi kuhajući si u improviziranoj kuhinji u prirodi.  

 Došli zbog klime


– Prvi put sam na Lošinju. Boravak u kampu koristim za odmor tijela i duše, kaže Jerome Baudot, koji povremeno radi kao predavač ekonomije. Jedan je od nekolicine ljudi koji prosinac provode u kampu Čikat koji je od ove godine prvi put za goste otvoren i zimi.


  Prilikom obilaska kampa zatekli smo i Austrijance Rudolfa i Ingeborg Golger.




  – Pobjegli smo od snijega. Najviše smo došli radi klime koja povoljno utječe na naše zdravlje. Ovo nam je drugi put na Lošinju. Došli smo ljeti i već tada smo znali da ćemo doći i tijekom zime, kaže Ingeborg Golger.


  Svega sto eura mjesečno košta jednomjesečni boravak u kampu za dvije odrasle osobe, što uključuje kamp parcelu, dok se struja i voda plaćaju po potrošnji. Prema riječima direktora kampa Zorana Vukajlovića uređene su 54 superior parcele tik uz more sa strujom i vodom te novouređenim grijanim sanitarijama. Smještene su na najzaštićenijem dijelu kampa, što se tiče vremenskih prilika.  

 Promotivne cijene


– Zimski turizam nam traje od 21. listopada do 20. ožujka. Gostima nudimo i promotivne cijene wellness usluga u hotelu Aurora te karticu kojom ostvaruju deset posto popusta u Jadranka marketima. Popunjenost u zimskim mjesecima je od 40 do 60 posto kapaciteta namijenjenog zimskom kampingu, čime smo zadovoljni budući da je ovo prva godina pa očekivanja nisu prevelika, kaže Zoran Vukajlović, direktor Kampa Čikat, što se prostire na 35 hektara. Kapacitet kampa iznosi 1.040 kamp jedinica, a protekle godine kamp je ostvario 335.224 noćenja.