Natječaj

Foto klub “Krk” traži najbolju fotku maske

Mladen Trinajstić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



KRK Vodstvo Foto kluba »Krk«, ovog puta u suradnji s TZ-om Grada Krka, priredilo je natječaj za odabir najbolje karnevalske fotografije. Krčki su zaljubljenici u fotografiju i fotografsko stvaralaštvo netom raspisani natječaj organizirali unutar kategorije u kojoj će se birati, a na koncu i prikladno nagraditi, najbolja fotografija maske, kao i najbolja fotografija dječje maske. K tome će organizatori još nagraditi i autoricu ili autora fotografije koja na Facebook profilu Kluba prikupi najveći broj lajkova.


Svi zainteresirani, amateri ili profesionalci, svoje autorske fotografije mogu prijaviti tako da ih putem Facebook profila krčkog foto kluba proslijede u inbox, a kako doznajemo od čelnice spomenutog otočnog udruženja Marijane Kirasić Nekić, prijaviti se može najviše pet fotografskih radova po svakoj od dvije spomenute kategorije. Najbolje fotografije maske, odnosno dječje maske, odabrat će stručni ocjenjivački tim koji čine majstori fotografije Zoran Đorđević i Ivica Brusić Brujo te specijalistkinja digitalne fotografije Kirasić Nekić. Fotografiju u onoj trećoj Facebook kategoriji svojim će glasovima izdvojiti korisnici te društvene mreže.


Natječaj je otvoren za sve zainteresirane, neovisno o mjestu prebivališta, izuzev za članove žirija, ali i vodstva Kluba. Sudionici natječaja oslobođeni su obveze plaćanja kotizacije, a oni čije fotke budu proglašene najboljima bit će prigodno nagrađeni, i to na svečanosti koja će u krčkoj galeriji Decumanus biti upriličena tijekom skorašnje izložbe radova članova Foto kluba Krk, a koja će trajati između 24. veljače i 9. ožujka. – Natječajem, otvorenim sve do 25. veljače, Foto klub Krk daje svoj prilog očuvanju i promociji naše bogate nematerijalne baštine vezane uz karnevalsku tradiciju, zaključila je najavljujući ovaj projekt Marijana Kirasić Nekić.