Četvrto izdanje

Fešta od sira u petak i subotu u Kolanu. Saznajte kako se radi svjetski poznati paški sir

P. N.

Foto Fešta od sira u Kolanu

Foto Fešta od sira u Kolanu

Na dane fešte posjetitelji će imati priliku posjetiti sve sirane i OPG-ova u razdoblju od 15 do 17 sati



KOLAN Četvrta fešta od sira u Kolanu bit će održana u petak, 31. kolovoza i subotu, 1, rujna, na Trgu kralja Tomislava U Kolanu. Otvorenje je u petak u 17 sati bogatim izložbenim programom sira i ostalih vrhunskih delicija izlagača.


– Očekuje vas nezaboravan događaj na kojem ćete počasiti svoje nepce, rasplesati tijelo i uživati u bogatom programu koji za vas pripremamo, poručuju organizatori.


U subotu u 10 sati u prostorijama Općine Kolan, dvorani na katu, bit će upriličena upriličena stručna tribina “Zaštita paškog sira zaštitnom oznakom izvornosti”.




U isto vrijeme počinje i dječja radionica izrade ovčica u knjižnici Š. Š. Ivanov u Kolanu. U 18 sati slijedi edukativna tura kroz Kolanjsko polje, a mjesto okupljanja je knjižnica Š. Š. Ivanov u Kolanu. Tura će trajati oko dva sata, a sudionike po povratku čeka prigodna zakuska.


Na dane fešte posjetitelji će imati priliku posjetiti sve sirane i OPG-ova u razdoblju od 15 do 17 sati te vidjeti kako se radi i čuva svjetski poznati paški sir.


Kako bi doživljaj bio još bolji, svi kolanski ugostiteljski objekti za pripremili su posebne prigodne jelovnike.


– Dođite u Kolan i uživajte u najpoznatijoj gastro deliciji otoka Paga, svjetski poznatom paškom siru, poruka je organizatora