Sajam cvijeća

Fešta od rožic odličan uvod u manifestaciju Uskrs na Rabu

Hrvoje Hodak



RAB Na rapskom Trgu sv. Kristofora jučer je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i TZG-a Raba, uz podršku Korana ART-a i Udruge InphoS iz Ičića, započela 3. Fešta od rožic – sajam cvijeća i domaćih proizvoda. Fešta od rožic ove godine traje do 20. travnja, a njome ujedno započinje i manifestacija Uskrs na Rabu, u sklopu koje će u nedjelju, u suradnji s Imperial Rivierom, na Trgu Municipium Arba, po završetku mise u crkvi UBD Marije, biti organiziran uskrsni doručak s fritajom iz velike tave, praćen zabavnim programom uz Josu Butorca.


Na sajmu se predstavljaju proizvođači iz cijele Hrvatske bogatim asortimanom ukrasnog bilja, agruma, začinskog mediteranskog bilja, trajnica i sukulenata, a posjetitelji će moći pronaći i domaće proizvode na bazi mesa, meda, ljekovitog bilja, sira, ribe, kao i uporabne predmete od drva i šiblja, a ovogodišnju ponudu dodatno obogaćuju i proizvodi rapskih OPG-ova okupljenih oko Udruge Mocira.


Osim sajmenog dijela Fešte od rožic, organizatori su kreativni dio programa namijenili i najmlađima, pa je tako već prvi dan organizirana likovna radionica, sanas će od 14 sati Srđana Jeftić iz Masterchefa održati malu kuharsku radionicu na temu Cvijeće na tanjuru, a od 15 do 16 sati odrasle očekuje predavanje o samoniklom bilju. U petak će od 14 do 16 sati djeca moći sudjelovati na radionici izrade puhačkih i elektro-akustičnih instrumenata od recikliranog materijala, koju vode Music makersi – Franciska Gluhak i Roko Pečarić.


Na Uskrsni ponedjeljak u 11 sati će se, u organizaciji Udruge Kocka, održati napeta i zabavna potraga za pisanicama.Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a u slučaju lošeg vremena programi sele s trga u prostorije Pučkog otvorenog učilišta. (H. H.)