Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4
Sutra: 7° 7° 4
24. siječnja 2019.
Prizori kvarnerskog otoka koji ostavljaju bez daha

foto Evo, tako Krk izgleda gledan očima bogova!

Foto Petar FABIJAN
Foto Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2011. u 17:13 2011-08-27T17:13:00+02:00

Gledajući ljepote otoka Krka iz zraka prilikom panoramskog leta zrakoplovom pilotske škole Ecos, čovjek jednostavno ne može odoljeti a da ne ukrade misao velikog fotografa Roberta Haasa – »evo, tako to izgleda gledano očima bogova«, izgovorenu dok je radio na  fenomenalnom serijalu fotografija Afrike iz zraka.  Njegov serijal je na kraju i objavljen pod naslovom »Očima bogova«, a Haasove fotografije do danas ne prestaju izazivati sumnje u znanstvene teorije o nastanku Zemlje i života na njoj, jer tko god ih vidi jednostavno mora pomisliti da je u stvaranju svih tih čudesnih krajolika, ljudi i životinja naprosto morala imati prste i neka viša sila. 

A ta viša sila, Bog ili više njih, nesumnjivo se itekako potrudila dok je stvarala drugi po veličini jadranski i kvarnerski otok. Fascinantna raznolikost i ljepota Krka, bilo da je riječ o prirodi, djelima ljudskih ruku ili o savršenom prožimanju jednog i drugog, neodoljiva i kada se otok obilazi kopnenim putevima, tek kada se vidi iz »božanske« perspektive jednostavno ostavlja bez daha.

Krk očima bogova Foto Petar FABIJAN (11)
Krk iz zraka 1 / Foto P. Fabijan

U razgledavanje otoka iz zraka poletjeli smo sa Zračne luke Rijeka, koja od ovoga ljeta turistima i stanovnicima Kvarnera nudi mogućnost da uživaju u pogledu na more i otoke iz aviona Ecos pilot school-a, zagrebačke tvrtke specijalizirane za obuku pilota, panoramske letove i avio-taxi usluge.

Tvrtka Ecos pilot school na krčkom aerodromu nudi tri paketa panoramskih letova, a cijene su formirane za najam cijelog zrakoplova, bez obzira na broj putnika. Tako oni željni ptičje perspektive za dvadesetominutni let izbrojiti 120 eura, za obilazak cijelog Krka 150, a za brojanje kornatskih otoka i otočića 590 eura.

Krk očima bogova Foto Petar FABIJAN (17)
Krk iz zraka 2 / Foto P. Fabijan

 Više pročitajte u Novom listu, u nedjelju, 28. kolovoza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka