Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Službe na terenu

Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren dio grada, evakuirano osamdesetak ljudi

Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren dio grada, evakuirano osamdesetak ljudi
Eksplozivni plin u centru Raba, zatvoren dio grada, evakuirano osamdesetak ljudi
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2019. u 23:06 2019-06-25T23:06:15+02:00

U centru Raba utvrđena je prisutnost plina. Dio grada je zatvoren. Na terenu su policija, vatrogasci i rapska civilna zaštita

U centru Raba utvrđena je prisutnost plina. Dio grada je zatvoren.

Plin u zraku primjećen je još jučer navečer na području povijesne gradske jezgre, oko dijela Kaldanca (Hotel Arbiana, Plovanova ulica, Ulica biskupa Draga), a sve se intenziviralo večeras.

Na terenu su policija, vatrogasci i rapska civilna zaštita.

Kako je Indexu potvrdio zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina, evakuirano je 80-ak ljudi.

"Jučer u 17:07 dobili smo dojavu da se osjeti miris plina, Po toj dojavi izašli smo na teren o započeli s radnjama. Izmjerili smo plin i utvrdili da se radi o eksplozivnoj koncentraciji. Riječ je o plinu propan-butan. Nakon što smo ustanovili da je riječ o koncentraciji plina koja može eksplodirati plin krenuli smo u evakuiranje stanovnika. Dio stanovnika evakuiran je još sinoć, a veći dio danas nakon konstantnih mjerenja, tijekom noći i tijekom dana", rekao je zapovjednik DVD-a Rab.

Poznat je i uzrok curenja plina koji je ispod stare gradske jezgre Raba stvorio bazen plina.

"Došlo je do puknuća plinskog cjevovoda i kroz tu je rupu plin iscurio u zemlju. Mi ispod gradske jezgre imamo jezero plina. Uspjeli smo ograničiti kretanje i sad možemo samo čekati da prirodi odradi svoje i da se ta koncentracija očisti. Ozračujemo unutarnje otvore, kanalizacijske otvore i konstantno mjerimo koncentraciju plina.

Uži centar Raba je ograđen, a sve osigurava policija.

"Policija s Raba je na terenu, oni su fizički postavili prepreke. Policajci sui su na terenu, osiguravaju područje"; rekao je za Index vatrogasni zapovjednik Ličina.

Stožer civilne zaštite Grada Raba kontinuirano prati situaciju, koordinira sa svim službama na terenu, te će o daljnjem razvoju situacije obavijestiti javnost, poručili su iz Stožera civilne zaštite grada Raba, javlja Index. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.