Čekanje se isplatilo

Djed Božićnjak sletio na Krk, uskoro darovi!

Mladen Trinajstić

Konačno! Djed Božićnjak imao je pune ruke razgovora s našim najmlađima / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Konačno! Djed Božićnjak imao je pune ruke razgovora s našim najmlađima / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Izvanrednim i direktnim letom iz Laponije, Djed Božićnjak ove je godine stigao na riječki aerodrom na Krku pozdravljen od velikog broja dječice koja su mu zaželjela iskrenu dobrodošlicu



OMIŠALJ Klinci i klinceze s otoka Krka ali i cijele Primorsko-goranske županije mogu biti mirni jer Djed Božićnjak je stigao. I to kako! Po prvi put u povijesti, dobri je djedica praćen svojim vrijednim pomagačima sigurno tijekom prijepodneva prizemljio na sletnu stazu Zračne luke Rijeka gdje su ga, s balkona aerodromskog zdanja, nestprljivo iščekivali ondje okupljeni mališani s područja Omišlja i Njivica, polaznici lokalnih područnih jedinica Dječjeg vrtića »Katarina Frankopan« Krk.


– Izvanredni i direktni let iz Laponije, upoznali su mališane prije dolaska Djeda Božićnjaka preko razglasa, zajednički su organizirali predstavnici omišaljske zračne luke ali i TZO Omišalj.


Snimio Mladen TRINAJSTIĆ


Snimio Mladen TRINAJSTIĆ





– Ideja da na ovaj originalan način dočekamo Djeda Božićnjaka te na taj način sve naše malene ali i velike sumještane i simbolično uvedemo u predbožićno vrijeme rodila se među zaposlenicima Zračne luke Rijeka, a kad nam je intencija prenesena – oduševljeni idejom odmah smo je prihvatili te se u dogovoru s aerodromskim službama odmah bacili na organizaciju ovog nesvakidašnjeg događanja, prenijela nam je samo koju minutu no što je dobri božićni prijatelj mališana sletio na Krk direktorica TU TZO Omišalj Andrea Orlić Čutul.



Objašnjavajući razloge koji su ga naveli da ovog puta u »plavo-zelenu« regiju doleti avionom djedica je objasnio i da razlog takve njegove odluke leži u žurbi odnosno htijenju da na Kvarner stigne što prije, a sve da bi narednih tjedana imao vremena obići svu dobru djecu koja ovdje žive. Rekao je i da je želio dati doprinos promociji riječkog aerodroma koji posljednjih mjeseci sve bolje radi, a o čemu su, nakon što je u završnici advenstko-aerodromske svečanosti za iduće tjedne pripremljene programe na području Omišlja i Njivica predstavila direktorica TZO Omišlja, predstavnici Zračne luke također stigli progovoriti. Javnost su podsjetili na začetak prometovanja novih cjelogodišnjih aviolinija, među ostalim i one koja Omišalj sad povezuje s Kölnom, a preko njega i brojnim drugim europskim i svjetskim metropolama.



A kad je veseli starac nakon atraktivnog pozdravnog preleta napokon sletio a potom i izašao iz aviona, zračnu je luku ispunila radosna cika mališana koji su, nakon što je Djed Božićnjak obavio carinske formalnosti, imali priliku s njim se u aerodromskom predvorju družiti, neobavezno ćakulati i detaljno mu razložiti situacije koje bi mogle ugroziti njihov status »dobre djece«, a time i mogućnost dobivanja darova kojima se nadaju.


Kako bilo, Djed Božićnjak (koji je, naravno sasvim pogrešno, mnogima zasličio na nedavno umirovljenog voditelja Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Omišalj Damira Jakovčića) za sve njih imao je vremena jednako kao što se za svakog tko se s njime ondje susreo našao i pokoji slatkiš.