Na udaru političkih protivnika

Direktoru Vrela drva dovezao službeni kamion

Ivor Balen

Vrelo se bavi vodovodom i kanalizacijom, a ne razvoženjem drva. Smatramo da je riječ o zloupotrebi položaja koja tim više dobiva na važnosti jer se radi o dopredsjedniku SDP-a, stranke koja obnaša izvršnu vlast, rekao je Željko Peran



Damir Brusić, direktor komunalnog poduzeća Vrelo koje je u sto postotnom vlasništvu Grada Raba, službenim je kamionom tvrtke dopremio drva ispred svoje kuće u Banjolu. Ovo je bila jedna od tema na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, a Brusić je u razgovoru za Novi list potvrdio da je riječ o istini, ali da ne vidi u tome ništa sporno.


   Pitanje na sjednici postavio je predsjednik Vijeća i član većinske koalicije HDZ-RPS-HSP AS-HSS Željko Peran, koji je rekao da »nije znao da se Vrelo bavi i prijevozom drva te da članove koalicije zanima po kojoj cijeni i cjeniku je prijevoz naplaćen«. Gradonačelnica Rosanda Krstinić Gušćić ostala je iznenađena ovim pitanjem i najavila je pismeni odgovor. U očekivanju odgovora, Peran je pojasnio što se, prema njegovim saznanjim, točno dogodilo vezano za drva i direktora Brusića.


   – Dana 26. rujna u 8.15 sati pred kuću u Banjolu došao je kamion Vrela i automobil Vrela za snimanje kanalizacije. U tim vozilima bila su tri djelatnika Vrela i odgovorna osoba tvrtke Damir Brusić. Oni su iskrcali drva, a što se kasnije dogodilo, ne znamo. Za ovaj događaj javilo nam je nekoliko građana i zato sam postavio pitanje na Vijeću gradonačelnici koja je predsjednica skupštine Vrela, ističe Peran.



Gradonačelnica Krstinić Gušćić rekla je da će ispitati slučaj.   – I meni je ovo odjeknulo na Vijeću, osim ako prijevoz na neki način nije bio reguliran. Tražit ćemo očitovanje pa ćemo više znati, rekla je gradonačelnica.


   Da je predsjednik Vijeća očito dobro upućen u slučaj, pokazuje i činjenica da je, osim točnog vremena i datuma, istaknuo i registarske oznake Vrelovog vozila Ri 335 TŠ.


   – S obzirom na to da nisam dobio odgovor na Vijeću, tražio sam da mi se pojasni što se dogodilo pismenim putem. Djelatnosti kojima se bavi ova komunalna tvrtka su vodovod i kanalizacija. Nismo znali da Vrelo razvozi, pili, cijepa i slaže drva. Stoga smatramo da je riječ o zloupotrebi položaja koja tim više dobiva na važnosti jer se radi o dopredsjedniku stranke koja obnaša izvršnu vlast, rekao je Peran.


   Damir Brusić, koji je i dopredsjednik rapskog SDP-a, kaže da su ovo, po njemu, besmislice kojima uopće ne bi trebalo pridavati pažnju.


   – Istina je da su mi dovezena drva, ali sam ja taj prijevoz platio. Kamion je bio u Rijeci na servisu i kada se vraćao, usput je prevezao drva. Ja sam to platio iako je kamion ionako išao iz Rijeke na Rab, rekao je Brusić. Na pitanje na koji način je platio kamion, odnosno po kojem cjeniku, rekao je da je »cijena obračunata kao i inače za korištenje službenog vozila u putne svrhe«.


   Podsjetimo, direktor Vrela je i ranije bio meta napada članova većinske koalicije koji su tvrdili da radnici Vrela ne rade dovoljno. Brusić je tada odgovorio da takve stvari sluša već godinama i da se više ne osvrće na njih.