Reagiranje

Danijelu Biljanu ipak presudila politika (4), Danijel Biljan: »Načelnik – prijatelj« vodi »pssst« politiku

P. N.



Marinko Žic nažalost je ponovno svoj istup iskoristio za iznošenje niza neistina prema meni, a što sam i očekivao. Iznenađenje je što se ovaj put obrušio i prema novinaru Novog lista g. Mladenu Trinajstiću, a vjerovatno iz razloga što se o činjenicama koje imaju po njega negativni kontekst izgleda ne smije pisati ili s njima izlaziti u javnost. Vjerojatno je razlog tome što se cijeli mandat Marinka Žica želi predstaviti u svjetlu bezgrešnog i nevinog božanstva, pa angažirana propagandna služba Općine Punat (koju su stanovnici Općine Punat prethodne tri i pol godine platili oko 200.000 kuna) sve infomacije plasira na način na kojemu bi im pozavidjeli i kolege iz Sjeverne Koreje.


Tumačenje kako je »intencija zakonodavstva za zapošljavanjem direktora na mandat je i bila da se promjenom vlasti mijenjaju i direktori koje postavlja vladajuća garnitura« je namjerno iskrivljeno kako bi se opravdali svoji postupci, no razotkriveno pokazuje način na koji Žic funkcionira, a što je u totalnoj suprotnosti s otvorenošću, komunikacijom, transprantnosti, tj. sve sa čime se »načelnik-prijatelj« hvali(o). Provedba javnih natječaja, a pogotovo u trgovačkim društvima koji su u vlasništvu države, jedinica lokalne uprave i samouprave ima za cilj odabir najboljeg kandidata, a ne onog kojeg Skupština simpatizira ili koji »uživa povjerenje«.


Upravo je takav načina vođenja politike koji Žic provodi u cijeloj hrvatskoj javnosti popularno nazvan »uhljebljivanje« neprihvatljiv i jadan. O tome je svoje mišljenje dala i Pučka pravobraniteljica, a ponovit ću da manipulacija natječajima Žicu nije ništa novo obzirom da je TZO Krka koju je zastupao upravo Žic kažnjena sa 31.000 kuna radi nezakonskog imenovanja direktorice TZ otoka Krka.




Spominjanje »suradnje u komunikaciji« i »pobjeđivanje svoga ega« jednostavno su smiješne kako meni tako i osobama koje me poznaju i s kojima poslovno surađujem, no to je očito karta na koju propagandna služba želi igrati. Nikada nisam imao problema sa suradnjom između mene i Skupštine koja je bila vrlo dobra, što je potvrdila i sama Pučka pravobraniteljica. Podsjećam da su sva moja izvješća u radu prihvaćena od strane Skupštine bez primjedbe. No komunikacijske sposobnosti koje su po riječima Žica (bile) presudne za odabir novog direktora KD Črnika izgleda nisu pomogle izabranom g. Lukinu kojemu je Skupština (po meni dostupnim informacijama) dala opomenu pred otkaz (psssst, ovo ne smije u javnost)!


Optužbe o »zloj krvi i lošim međuljudskim odnosima« koje ja stvaram potpuno su jadne i deplasirane, a o čemu se može pitati zaposlenike kako KD Črnika, tako i JUO Općine Punat u kojemu su trenutno međuljudski odnosi na najnižoj razini. Upravo suprotno o radu Žica svjedoče brojni odlasci zaposlenika iz JUO Općine Punat i TZO Punat. Razloge njihovih odlazaka netko bi trebao ispitati, no stanovnicima Općine Punat je zapravo već sve jasno.


Žic namjerno pogrešno navodi da nisam spomenuo presudu Općinskog suda. Upravo suprotno, s obzirom da sam uputio žalbu na presudu Općinskog suda, naveo sam da se »pred Županijskim sudom vodi drugi postupak odnosno spor vezan uz pravnu nedopuštenost otkaza koji mu je uručen«, a što nema nikave veze kako Žic namjerno nadodaje s »izborom novog direktora«, naglašavajući to još pitanjem: Što tu nije jasno?.


I na kraju navest ću da istina uvijek izađe na vidjelo. Nekad ranije, nekad malo kasnije, reagira Danijel Biljan iz Punta.


Tekst koji je izazvao reakcije možete pročitati OVDJE.