Apsyrtides

Cresko-lošinjski Festival aromaterapije

Anja Tomović



MALI LOŠINJ/CRES  Cresko-lošinjski arhipelag dom je 1.018 biljnih vrsta od kojih se 230 ubraja u ljekovito bilje, a među njima su svoje mjesto pronašle aloe vera, mirta, smilje i perunika. Ne čudi stoga da su gradovi Mali Lošinj i Cres, skupa sa svojim turističkim zajednicama ovogodišnji Festival aromaterapije »Apsyrtides« odlučili organizirati upravo na temu tih otočnih biljnih vrsta.


Sudionici će od 12. svibnja do 1. lipnja u sklopu 22 događanja moći prisustvovati radionicama i predavanjima o primjeni aloe vere, mirte, smilja i perunike u svakodnevnom životu, kozmetici i prehrani na prostoru cresko-lošinjskog arhipelaga, a otvorenje Festivala održat će se u Miomirisnom otočnom vrtu na Lošinju 12. svibnja u 10 sati. 


Dobru suradnju turistički djelatnici Cresa i Lošinja već su dokazali svojim sudjelovanjem u sklopu pilot projektu Hrvatska 365 u kojem atraktivnim ponudama s preko 380 kilometara tematskih šetnica u destinaciji vitalnosti i zdravlja: Lošinju, Iloviku, Susku, Unijama i Cresu, ugodnim miomirisima specifičnih biljnih vrsta te stvaranjem ljekovite prirodne kozmetike, aromaterapije, ali i gastronomske ponude žele privući sve veći broj gostiju i izvan perioda ljetne sezone.