Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Humanitarna akcija

Creski maturanti oprostili se od škole: Kupili školsku torbu i opremili je za jednog đaka prvaka

Foto Walter Salković
Foto Walter Salković
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2019. u 22:15 2019-05-22T22:15:12+02:00

 Uz pomoć drugih učenika Gimnazije pripremili su poveću količinu bilježnica i ostalog školskog pribora koje će donirati Socijalnoj samoposluzi u Rijeci

CRES – I maturanti creske gimnazije, njih jedanaest, pjesmom i plesom oprostili su se od srednjoškolskih klupa.

Tijekom oba velika školska odmora otplesali su dvije petnaestminutne koreografije koje su sami smislili, a publiku su im činili učenici ostalih razreda srednje škole, ali i gotovo svi osnovnoškolci s kojima dijele školsku zgradu.

Odjeveni u maskirne majice s natpisima „Ova bitka je okončana, ali rat još traje“ maturanti su kroz razne glazbene žanrove otplesali iz škole u kojoj su proveli 12 godina, a za svoju završnu zabavu, malo intimniju od one maturalne, odabrali su Dragozetiće, malo mjesto na sjeveru otoka.

Za razliku od svojih vršnjaka u drugim gradovima, mladi Cresani ne posipaju se brašnom niti gađaju jajima, nego već godinama posljednji dan školovanja obilježe jednom humanitarnom akcijom.

Ovogodišnji maturanti kupili su školsku torbu i opremili je svim potrebnim priborom za nekog đaka prvaka. Uz pomoć drugih učenika Gimnazije pripremili su poveću količinu bilježnica i ostalog školskog pribora koje će donirati Socijalnoj samoposluzi u Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.