Kanalizacija i vodovod

Cresani od ponedjeljka zatvaraju Put fortece

Walter Salković



CRES U tijeku su radovi na izgradnji oborinske kanalizacije i rekonstrukcije vodovoda na dionici od uljare Poljoprivredne zadruge do ulice Turion investitor kojih je Grad Cres, a izvođač creska tvrtka »Elektrovoda«.


Iz gradske uprave obavijestili su javnost da će se zbog izrade vodovodnog okna na raskrižju Put fortece-Turion-Šetalište 20. travnja privremeno zatvoriti za promet ulica Put fortece u cijeloj svojoj dužini. Početak primjene nove regulacije prometa je ponedjeljak, 29. siječnja, a do 1. veljače izvođač će utvrditi pravo stanje instalacija u vodovodnom oknu i procijeniti do kada će biti potrebno zatvoriti Put fortece.


Čim budu poznate nove informacije Grad Cres će o njima izvijestiti javnost, a u međuvremenu predlažu vlasnicima da uklone svoja vozila s parkirališta kod nogometnog igrališta iako će postojati mogućnost prolaska u smjeru groblja. Budući da vozila za opskrbu neće moći prometovati ulicom Put fortece, dopustit će se istovar na Šetalištu 20. travnja i na Lungomaru sv. Mikule.