Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
20. ožujka 2019.
Monty Underdog 2018

foto Četveronožni ljubimci i njihovi vlasnici na Rabu se natjecali u plivanju, jedenju sladoleda i ispijanju piva

Foto Petar Lupić
Foto Petar Lupić
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2018. u 17:55 2018-08-29T17:55:00+02:00

RAB Veselo i sasvim neuobičajeno "Monty Underdog 2018" natjecanje u kojem su glavnu ulogu imali četveronožni ljubimci, održano je u utorak 28. kolovoza predvečer na prvoj tematiziranoj Monty plaži prilagođenoj psima na području grada Raba.

Radi se o drugom takvom natjecanju u Hrvatskoj i za razliku od prošlogodišnjeg psećeg maratona održanog na istoimenoj plaži u Crikvenici, ove godine organizatori su utrku osmislili ponešto drugačije.

Osamnaest pasa skupa s njihovim vlasnicima, krenulo je brodicama rapskih barkarijola iz luke Rab prema Monty plaži na Artiću, ispred koje je uslijedio "leteći" start u utrku, skokom iz barki u more. Psi i njihovi vlasnici najprije su morali preplivati 200 metara do obale i nakon toga otrčati još 300 metara do cilja smještenog na žalu plaže.

Monty maraton web-6
Monty Underdog 2018, natjecanje za pse i vlasnike na Rabu (1), foto Petar Lupić

"Moramo reći da ovaj maraton krasi pravi sportski duh", našalio se organizator utrke i vlasnik Monty's Dog Beach & Bara, Igor Montanari Knez, "jer start ne samo da je bio leteći nego i prilično divlji, pa su neki natjecatelji u utrku krenuli s dobrih 10-15 metara prednosti, no baš nitko nije tražio diskvalifikaciju."

Nakon utrke psi su se još natjecali u jedenju sladoleda i u ispijanju pseće pive, pa su uskoro tanjuri i zdjelice ostali prazni, a svi sudionici natjecanja nakon završenih sportskih aktivnosti, mogli su se počastiti vrhunskim cateringom u režiji Lounge bara Conte Nero.

Monty maraton web-29
Monty Underdog 2018, natjecanje za pse i vlasnike na Rabu (2), foto Petar Lupić

Dodjela medalja također je prošla u svečanom tonu pa je red spomenuti i one najuspješnije. Prvo mjesto i vikend aranžman za dvije osobe i ljubimca u autokampu Padova III, osvojili su vlasnica Ervina i njezin pas Boni s Raba. Do drugog mjesta i nagradne večere za dvoje, tj. troje, u restoranu Astoria u Rabu, stigli su Luka iz Kostrene i Grazia iz Njemačke, dok su treće mjesto, uz pripadajući VIP tretman na jednoj od Monty plaža, dohvatili Marin iz Kostrene i Nimbus.

Sladoled je najbrže pojeo Lun iz Zagreba koji je za sebe i svoje vlasnike osvojio pizze u restoranu Ana, dok je pseću pivu najbrže ispila Nala s Raba koja je osvojila koktele u kultnom rapskom kafiću Forum, spravljene rukama najboljeg barmena u Hrvatskoj, Dorijana Skoblara.

Monty maraton web-11

Monty maraton-Pobjednici-Ervina i Boni-web-34

Monty maraton web-21

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka