DPH Krk

Bodulski hajdukovci okrenuti humanitarnom djelovanju

Mladen Trinajstić

Na »Biloj noći« održana je aukcija dresova splitskih »bilih«  za pomoć u liječenju dvojice otočnih dječaka, Tea i Gabriela, a proteklih tjedana provedena je i akcija prikupljanja ogrjevnog drva za potrebite krčke obitelji



MALINSKA Članovi Društva prijatelja Hajduka otok Krk, udruženja koje okuplja više stotina bodulskih navijača splitskih »bilih«, treću godinu zaredom održali su prigodno godišnje druženje svoga članstva. Njihova sad već tradicionalna »Bila noć Hajduka« i ovog je puta upriličena u hotelu »Malin« u Malinskoj. Pred tri godine organizirani i u svoju navijačku, tad i formalno registriranu udrugu okupljeni gorljivi navijači tog nogometnog kluba, svoju su veliku feštu i ovog puta, osim bojom omiljenog kluba, obojali i humanim notama pa se tako i na trećoj »Biloj noći« odvijala humanitarna aukcija dresova mnogih poznatih igrača splitskih bilih, ali i drugih klupskih memorabilija.


Sav prihod od aukcije, prenio nam je Željko Komadina, predsjednik bodulskog Društva prijatelja Hajduka, bit će namijenjen pomoći u liječenju dvojice otočnih dječaka – Gabriela Mancea iz Šila i Tea Jelenovića iz Klimna koje žitelji, pa tako i nogometni navijači s otoka Krka, očito i nadalje zadržavaju u fokusu svojih plemenitih nastojanja.


Ugodno i opušteno cjelonoćno druženje gorljivih ljubitelja Hajduka koje je i u ovoj prilici zabavljao popularni Mladen Grdović, osim za okupljanje članova, prijatelja i podupiratelja udruženja, bilo je prigoda i za upoznavanje otočne javnosti s aktivnostima udruge u red čijih recentnijih, altruizmom nabijenih ostvarenja spada i njihova netom provedena akcija prikupljanja ogrjevnog drva. Njome su otočni »hajdukovci« proteklih tjedana darivali više pomoći i brige potrebnih otočnih obitelji lošijeg imovinskog stanja.




Biloj noći i ovog su puta prisustvovali i predstavnici HNK-a Hajduk, među ostalima i predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović, kao i član spomenutog klupskog tijela – Antonio Kuzmanić.