Nezavisna lista Mladena Juranića

Biljan: Pogoduje se pojedincima na štetu općine Punat

Mladen Trinajstić

Foto: L. TABAKO

Foto: L. TABAKO

Posebno se to odnosi na ciljane izmjene i dopune Prostornog plana, UPU-a 3 zone N1 naselja Punat, ukidanje poduzetničke zone Dokulovo, ukidanje sportsko rekreativne zone kod lovačkog doma te ciljane izmjene i dopune UPU-a 6 kampa Konobe, rekao je Biljan



PUNAT – Predstavljajući svoj program, kandidati s nezavisne liste Mladena Juranića istakli su da su se prepoznajući potrebe svojih sumještana i u proteklom sazivu Općinskog vijeća odvažno hvatali u koštac s nastojanjima rješavanja njihovih problema.


– Naša odgovornost prema stanovnicima ove općine kroz rad u Vijeću bila je itekako vidljiva i bitna, posebno tijekom posljednje četiri godine kad smo, kao oporba, ustrajali u ukazivanju na propuste, pogodovanja i zlorabljenje položaja kao i činjenja strateških pogrešaka od sadašnje vlasti, naglasio je nositelj Mladen Juranić. Kroz rad u Vijeću u proteklom smo mandatu ulazili u oštre rasprave štiteći interese mještana Punta i Stare Baške.


Drugim riječima, pokušali smo demokratski i javno djelovati za dobro svih građana naše općine, nastavlja bivši načelnik.




U proteklom mandatu, ocijenio je pak njihov kandidat za idućeg načelnika – Danijel Biljan, aktualni načelnik, njegov zamjenik ali i dio članova Općinskog vijeća izrazito su pogodovali pojedincima i interesnim skupinama, a na štetu mještana naše općine. Posebno se to odnosi na ciljane izmjene i dopune Prostornog plana, UPU-a 3 zone N1 naselja Punat, ukidanje poduzetničke zone Dokulovo, ukidanje sportsko rekreativne zone kod lovačkog doma te ciljane izmjene i dopune UPU-a 6 kampa Konobe.


Neargumentirano poništenje pravomoćne građevinske dozvole za gradnju nove škole i sportske dvorane, povlačenje zahtjeva za lokacijsku dozvolu doma za starije i nemoćne osobe s odjelima za palijativnu i dementnu skrb te »biseri« koje čine prenamjena sportsko–rekreativne zone pored škole i dječjeg vrtića u zonu trgovačkog centra odnosno transformiranja zone T1 u Pili samo u zonu kampa u kojem je, uzgred rečeno, u planu postavljanje 120 mobilnih kućica, dokaz su tih naših tvrdnji, ističu Juranić i Biljan napominjući da se kroz te planske izmjene na mala vrata uvodi apartmanizacija za koju općina, kroz komunalni doprinos, neće dobiti ni kune.


U red najvažnijih značajki njihova izbornog programa uvrstili su plan redefiniranja lokacije budućeg doma za starije i nemoćne osobe, gradnju i rekonstrukcije luka Punat i Stara Baška, dovršenje sustava vodoopskrbe na području Općine Punat te dovršetak gradnje sustava odvodnje otpadnih i oborinskih voda kao i uređaja za biološko pročišćavanje kanalizacije Punta i Stare Baške.


Rekonstrukcija i uređenje stare škole u Staroj Baški, gradnja i rekonstrukcija javnih parkirališta i garaža s povoljnim godišnjim kartama za žitelje centra Punta i Stare Baške, redefiniranje Odluke o stipendijama učenika i studenata također su dio onog s čim, vjerujemo s uspjehom, ove nedjelje idemo pred naše sumještane, zaključili su spomenuti.