Ne odustaje lako

Berislav Janković sudjeluje na većini natječaja za čelna mjesta u turizmu: ‘Srušit ću i ponovljeni natječaj’

Ivor Balen

Opet će se natjecati – Berislav Janković / Foto NL arhiva

Opet će se natjecati – Berislav Janković / Foto NL arhiva

Trebali su prvo objaviti Odluku o poništenju, osobno obavijestiti kandidate i vratiti dokumentaciju. I ovaj natječaj za direktora TZ-a Rab apsolutno je nevaljan, kaže Janković



RAB – Berislav Janković, kandidat za direktora Turističke zajednice Grada Raba koji nije izabran na natječaju koji je kasnije poništen, tvrdi da će srušiti i ponovljeni natječaj.


– Trebali su prvo objaviti Odluku o poništenju, osobno obavijestiti kandidate i vratiti nam dokumentaciju. Zbog toga je i ponovljeni natječaj apsolutno nevaljan. Istina, objavili su nešto na web stranici, ali nepotpisano i bez datuma. Osim toga, ako se to u modernim vremenima dopušta kao alternativa objavi u novinama, to još uvijek nema veze s osobnom dostavom obavijesti svakom kandidatu da će se natječaj poništiti, kaže Janković koji na pitanje hoće li se javiti na ponovoljeni natječaj odgovara:


– Naravno, iako ga rušim cijelo vrijeme, rekao je Janković.




Podsjetimo, za direktoricu je većinom glasova članova Vijeća Turističke zajednice izabrana Ivana Matušan, bivša voditeljica marketinga i prodaje hotela International. Iako Berislav Janković tvrdi da je natječaj poništen zbog niza nepravilnosti i njegove žalbe, gradonačelnik Nikola Grgurić, koji je po funkciji predsjednik Turističke zajednice, tvrdi da poništenje nema veze s Jankovićem, već da je plod pravila dase za direktora ne smije u natječaju tražiti više od poznavanja jednog svjetskog jezika. U prvom natječaju tražila su se dva svjetska jezika.


– Ja sam htio dase kao uvjet stave tri jezika, zatražili smo dva, a propisano je da može jedan. Poslao sam dopis ministru da razmotri pravilnik, jer je jedan jezik za destinaciju poput naše premalo. Nadam seda ću dobiti odgovor i da će se to promijeniti. Direktor Turističke zajednice morao bi znati minimalno njemački i talijanski, kaže Grgurić.


Usprkos poništenju natječaja, Ivana Matušan, koja je već bila stupila na dužnost, nastavila je raditi u TZ-u.


– Ivana Matušan je na radnom mjestu koje je predviđeno sistematizacijom. Ona je opozvana s mjesta direktora, ali je ostala u TZ-u, sukladno ugovoru koji je potpisala. Takvu odredbu u ugovoru imao je i bivši direktor Nedo Mikelić, rekao je Nikola Grgurić.