Izvrsna posjećenost

Baška Outdoor Festival: Tisuću ljubitelja aktivnog turizma oživjelo Bašku

Mladen Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Foto M. Trinajstić

Riječ je mahom o sudionicima »Krk Island Traila«, utrke uzduž i poprijeko iznimno razgranate mreže planinarsko-biciklističkih staza otoka Krka



BAŠKA Baška je ovog vikenda svjedočila iznimnoj živosti i gužvi koju su, u tom inače sada već pomalo usnulom otočnom turističkom središtu, iznova stvorili sudionici »Baška Outdoor Festivala«. Drugo izdanje spomenute manifestacije ovom je krčkom mjestu privuklo više od tisuću posjetitelja, najvećim dijelom poklonika aktivnog života i bavljenja sportom u prirodi, mahom sudionika »Krk Island Traila«. Radi se natjecanju u sklopu kojeg se sudionici utrkuju krećući se uzduž i poprijeko iznimno razgranate mreže planinarsko-biciklističkih staza kojima je bašćanski dio otoka Krka posebice bogat.


Početna točka svih triju trail utrka locirana pred bašćanskim hotelom Corinthia bila je i ovog puta, drugu godinu zaredom, mjesto s kojeg su se, ovisno o tjelesnoj odnosno kondicijskoj spremi, na stazama duljine između šest i 28 kilometara ogledali traileri iz zemlje i inozemstva, sportaši i rekrativci zbog kojih su njihovi domaćini iz TZO Baška i Valamar Riviere i ovog puta priredili iznimno bogat i sadržajan »prateći program«. Jučerašnja utrka nije bila jedinom sastavnicom Baška Outdoor Festivala kojeg je i ove godine obogatio i višednevni »Female only mountainbike kamp« te niz zabavnih i kulturnih zbivanja zbog kojih nikome u Baški ovih dana nije bilo dosadno.