Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Nadstandard

Bašćanska turistička ambulanta dobila i drugi medicinski tim

Foto: Mladen Trinajstić
Foto: Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 10:34 2019-07-04T10:34:05+02:00

Dolaskom još jednog tima produljeno je radno vrijeme ambulante u hotelu Corinthia koja sad radi od 10, odnosno vikendima od 9 sati

KRK - Nakon što je s jednim medicinskim timom, još početkom lipnja u prizemlju hotela Corinthia s radom krenula bašćanska turistička ambulanta, ovih je dana spomenuti »zdravstveni servis« dobio i svoj dodatni – drugi tim. Time je, doznajemo iz Općine Baška koja za rad ambulante izdvaja značajna sredstva iz svog proračuna, osigurano osjetno produljenje radnog vremena ambulante a time i značajno viši zdravstveni standard na koji će tijekom cijelog ljeta u tom vrlo posjećenom turističkom središtu, moći računati svi njegovi posjetitelji.

Ojačana drugim timom koji čine po jedan liječnik i medicinska sestra, Turistička ambulanta Baška od početka srpnja tako sad svim zdravstvene pomoći potrebitim posjetiteljima na raspolaganju stoji – svakodnevno. Od ponedjeljka do četvrtka medicinari će svoje usluge turistima u hotelskoj ordinaciji pružati od 10 do 22 sata, a tijekom petka, subote i nedjelje od 9 do 22 sata.

Telefonski kontakt

Liječnike u turističkoj ambulanti Baška u slučaju potrebe može se kontaktirati na broj mobitela 099 609 4077, a izvan navedenog radnog vremena dežuran je tim Hitne medicinske pomoći u Krku, na broj telefona 194.

– Najveći dio sredstava nužnih za financiranje rada medicinskih timova osigurava se iz općinskog proračuna iz kojeg se ove godine, »vraćajući« prihode koje ostvarujemo s osnova boravišne pristojbe, za tu nakanu usmjerava nešto više od 300 tisuća kuna, kaže općinski načelnik Toni Juranić, podsjećajući da su se Bašćani, kao i nekih prethodnih godina, i ove nadali upošljavanju triju medicinskih timova. Time bi se ostvarila još bolja, odnosno učinkovitija zdravstvena zaštita tamošnjih turista. Nažalost, zbog kadrovskog deficita, posebice u segmentu mediciskih sestara, to nije lako ostvariti, zaključio je načelnik zadovoljan i ovakvim, u odnosu na mnoge druge destinacije ipak »nadstandardnim« oblikom pružanja osnovnih zdravstvenih usluga posjetiteljima.

Uspostavu i rad turističke ambulante, osim Općine i Doma zdravlja PGŽ-a, aktivno pomažu i podržavaju i bašćanski hotelijeri. Valamar Riviera u čijem je vlasništvu hotel u kojem djeluje turistička ambulanta, za rad ondje angažiranih turističkih medicinara besplatno stavlja na raspolaganje svoje poslovne prostorije u prizemlju Corinthije. Uz to, hotelijeri još dodatno osiguravaju i tri besplatna obroka dnevno za sve »svoje« liječnike i medicinske sestre.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.