Načelnica Omišlja o pokretanju postupka protiv nje

Ahmetović: Nisam bila članica Povjerenstva koje je predložilo gospođu Barešić

Asja Perović, dr. med.

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Povjerenstvo, u kojem, dakle, ja NISAM sjedila, utvrdilo je da je gospođa Barešić bila najbolji kandidat za direktora. S formalno-pravnog stajališta, dakle, izbor Željke Barešić proveden je po svim definiranim zakonskim odredbama, tvrdi Mirela Ahmetović



Nakon našeg teksta o pokretanju postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv nje, svoje očitovanje je dostavila načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.


   – Najprije još jednom napominjem da sam čvrsto uvjerena da nikada pa ni u tom slučaju nisam bila u sukobu interesa, a uz to valja napomenuti da niti Povjerenstvo uopće, barem za sada, nije utvrdilo okolnosti da bih bila u sukobu interesa već je samo donijelo odluku o pokretanju postupka za odlučivanje o tome. S obzirom na tu činjenicu, Povjerenstvo je pozvalo i mene da se očitujem o tome.


   Iako je riječ o događaju o kojem sam javno već govorila i o kojemu je i »Novi list« iscrpno izvještavao, dužna sam podsjetiti na neke notorne činjenice.




   Odluku o izboru Željke Barešić na mjesto direktorice TZ otoka Krka nisam donijela ja već Vijeće TZ otoka Krka u kojemu sam, uz ostale načelnike s područja Krka te gradonačelnika Grada Krka, tek jedan od članova, pa me i ta činjenica naprosto onemogućava u provođenju bilo kakve vlastite volje.


Potom, odluka o imenovanju gospođe Barešić donesena je na prijedlog Povjerenstva za izbor direktora čiji član NISAM bila. Dakle, prijedlog Povjerenstva da gospođa Barešić bude izabrana nema ama baš nikakvih dodirnih točaka sa mnom niti sam na nj ikako mogla utjecati, a prilikom izglasavanja na Vijeću vodila sam se, kao i ostali članovi Vijeća, upravo prijedlogom Povjerenstva.


A Povjerenstvo, u kojem, dakle, ja NISAM sjedila, utvrdilo je da je gospođa Barešić bila najbolji kandidat za direktora. S formalno-pravnog stajališta, dakle, izbor Željke Barešić proveden je po svim definiranim zakonskim odredbama.


   S druge strane, u trenutku odabira gospođe Barešić za direktoricu TZ, o poslovnim ili bilo kakvim dogovorima nje i moje sestre nisam znala ništa niti sam ikada na bilo koji način sudjelovala u njihovim poslovnim odnosima.


Dakako, poznato mi je bilo da je moja sestra u obrtu Željke Barešić bila zaposlena na neodređeno vrijeme, a kako je upravo moja sestra, osim što je niz godina surađivala s gospođom Barešić, bila i njezina jedina tadašnja suradnica, odnosno zaposlenica, očito je pa vjerojatno i logično bilo da ona upravo mojoj sestri prepusti vođenje obrta poslije izbora za direktoricu TZ otoka Krka.


   Svakako treba podsjetiti kako je, nakon odbijanja upisa Željke Barešić u Upisnik turističkih zajednica kao odgovorne osobe TZ otoka Krka, Vijeće TZ sukladno upravo mojem prijedlogu raspisalo novi natječaj za izbor direktora pa je sukladno tome istovremeno došlo i do sporazumnog raskida ugovora o radu sa Željkom Barešić.


Napominjem, samo je moje stajalište kako treba poništiti odluku o zapošljavanju Željki Barešić kao direktorice TZ otoka Krka bilo izdvojeno u odnosu na druge članove Vijeća. Nije li upravo takvo moje stajalište koje je u konačnici bilo ispravno u potpunoj suprotnosti sa sumnjama u postojanje sukoba interesa?!


   Dakako, apsolutno podržavam činjenicu da se u Hrvatskoj istražuje postojanje bilo čijeg pa i mog mogućeg sukoba interesa, ali, isto tako, javnost ima pravo znati da je u konkretnom slučaju prijavu podnio čovjek koji se na istom tom natječaju kandidirao za direktora TZ otoka Krka i na željenu funkciju nije izabran, te da je riječ o osobi očito sklonoj raznim prijavljivanjima svim mogućim tijelima i institucijama koje primaju takve, ali i prekršajne ili kaznene prijave.


Je li to dovoljan razlog za medijske obračune, ali i za blaćenje jedne časne žene kao što je Željka Barešić (što je izrijekom potvrdio i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić koji i jest bio predsjednik Povjerenstva za izbor direktora TZ otoka Krka) neka javnost na temelju činjenica i argumenata procijeni sama, navodi načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.