Kvarnerski otoci

“4 Islands MTB stage race”: Biciklisti četiri dana na četiri otoka

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Na brdsko-biciklističkoj utrci sudjeluje 420 biciklista iz 25 zemalja

BAŠKA – Drugu godinu zaredom kvarnerski otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj domaćini su »4 Islands MTB stage racea«, utrke brdskog biciklizma koja je po mnogočemu jedinstvena. Etapna brdsko-biciklistička utrka koja se u svom drugom izdanju održava od danas pa do subote 16. travnja jedina je utrka u svijetu koja se tijekom četiri uzastopna dana upriličuje na četiri različita otoka pružajući time sudionicima ne samo mogunost sudjelovanja u sportskom natjecanju već i priliku uživanja u veličanstvenim otočnim stazama s pogledom na Jadransko more, nedirnutoj prirodi, dašku povijesti koja i dalje žive u gradovima i selima ali i toploj dobrodošlici lokalnog stanovništva. 

Tim su riječima četverodnevni sportski spektakl koji danas starta iz Baške najavili organizatori, Hrvoje Šepić i Tomislav Zobec iz zagrebačke tvrtke Adria Bike Group kojima u bašćanskom dijelu događanja organizacijski pomažu i predstavnici TZO Baška te Valamar Riviere, tvrtke koja je kroz svoje hotelske objekte i kampove odnedavna snažno prisutna u toj krčkoj turističkoj destinaciji. 


– Na ovogodišnjem izdanju »4 Islands MTB stage racea« sudjeluje čak 420 biciklista iz 25 zemalja svijeta, naglasili su Zobec i Šepić dodavši da su najbrojniji natjecatelji pristigli iz zemalja u kojima je brdski biciklizam najrazvijeniji pa među natjecateljima dominiraju Slovenci, Česi, Slovaci, Nijemci i Austrijanci, ustvrdio je direktor utrke Tomislav Zobec spomenuvši i da među sudionicima utrke ima i biciklista iz Nizozemske, SAD-a, Južnoafričke Republike, Kanade, čak i Meksika. 


Napominjući da je utrka već u svom drugom izdanju izrasla u pravi internacionalni sportski event predstavnici organizacijskog odbora nisu skrivali nakanu da to događanje u narednim godinama pozicioniraju unutar deset najrelevantnijih svjetskih utrka brdskog biciklizma. 


»Valamar Riviera« podupire projekte i manifestacije koje imaju sportski i turistički potencijal za podizanje kvalitete turističkih proizvoda i produljenje turističke sezone. »4 Islands MTB stage race« upravo je takvo događanje koje upotpunjuje turističku ponudu i povećava atraktivnost destinacije, naglasila je pak Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u toj turističkoj grupaciji. Ponosni smo sponzor i domaćin ove utrke koja se već u drugoj godini etablirala kao važan datum u MTB kalendaru zbog čega vjerujemo u njenu dugu i uspješnu budućnost, zaključila je Ilečić Arklinić. Ivana Kovačić, direktorica TU TZO Baška, ustvrdila je da utrka koja će narednih dana spojiti četiri kvarnerska otoka profilirati Kvarner i Hrvatsku kao važne točke europskog biciklizma.