Dodijeljena koncesija

Zoranu Maržiću kupalište Lido u Opatiji na 20 godina

Marina Kirigin

Iako zna da je takva odluka donesena, Zoran Maržić jučer je nije mogao potvrditi obrazlažući da još uvijek nije dobio službenu potvrdu o dodjeli koncesije. 



OPATIJA Zoran Maržić, odnosno tvrtka »Bevanda« novi je koncesionar opatijskog kupališta Lido. Koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje kupališta dobio je na razdoblje od dvadeset godina.


Rezultat je to natječaja koji je raspisala Primorsko-goranska županija, na čijoj je posljednjoj skupštini donesena odluka o dodjeli koncesije. Maržić je tako iz drugog pokušaja, kao jedini kandidat na natječaju, uspio dobiti ovo opatijsko kupalište čiji jedan dio planira urediti već do početka sezone kupanja, odnosno do ljeta 2014. godine.


Iako zna da je takva odluka donesena, Zoran Maržić jučer je nije mogao potvrditi obrazlažući da još uvijek nije dobio službenu potvrdu o dodjeli koncesije. 




Gradonačelnik Ivo Dujmić potvrdio nam je kako je »Lido riješeno«.


– Godinama smo kucali na vrata DORH-a u cilju rješavanja pomorskog dobra, a ovom odlukom Županije jedan je problem uspješno riješen. Grad Opatija sada će se fokusirati na rješavanje sređivanja stanja na drugom glavnom kupalištu grada, na centralnoj gradskoj plaži Slatina, a paralelno s tim raditi na uređenju manjih gradskih plaža i kupališta. Nastojat ćemo da obalni gradski pojas dobije što više primjerenih plaža i da se omogući hotelijerima da urede svoja kupališta – rekao je Dujmić, najavljujući kako bi prvo uređeno hotelsko kupalište trebalo biti ono hotela Ambasador te kako se uskoro očekuje i projekt uređenja kupališta hotela Adriatic.