U ponedjeljak prijemi za učenike prvih razreda

U klupama liburnijskih škola oko 200 prvašića

Marina Kirigin

U OŠ »Dr. Andrije Mohorovičića« u Matuljima upisano je 79 prvašića, u OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« u Opatiji 57, u OŠ »Drago Gervais« u Brešcima 20, dok će u lovranskoj OŠ »V. C. Emin« biti dva prva razreda

OPATIJA, MATULJI, LOVRAN, MOŠĆENIČKA DRAGA » Stop ljetnoj razbibrizi. Knjige u školsku torbu, put pod noge i sretno. Nova školska godina pred samim je vratima. U ponedjeljak, 8. rujna ujutro na cijeloj Liburniji oglasit će se školska zvona, a u škole na području Matulja, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage krenut će više od dvjesto prvašića.    U Osnovnu školu »Dr. Andrije Mohorovičića« u Matuljima upisano je 79 učenika prvih razreda. Točnije, u matičnu školu ići će njih 42 u dva razredna odjeljenja, u Jušićima 14, a u Rukavcu 23. Prijem za prvaše bit će u 16 sati u Jušićima, u 17 sati u Rukavcu i u 18 sati u Matuljima (u staroj školskoj dvorani). Učenici viših razreda na nastavu će prvog dana doći u smjenama, Ujutro u osam sati u matuljsku matičnu školu doći će razredi – 3 Ai B, 4 Ai B, 5 C, 6 A, B i C, 7 A, B i C, 8 A, B i C, a u popodnevnim satima (13,30 sati) 2 Ai B i 5 Ai B. Učenici 2., 3. i 4. razreda iz PŠ Jušići na nastavu će prvog dana doći u osam sati, baš kao i njihovi vršnjaci u Rukavcu.

  


Dva vremenska hoda


U tri prva razreda u opatijskoj OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« bit će po 19 učenika, odnosno ukupno će u vološćansku »malu« školu krenuti 57 prvašića. Prijem za učenike 1. razreda koji pohađaju malu školu u Voloskom bit će u ponedjeljak u 18 sati, dok će u područnim školama u Ičićima prijem biti u 16,30 sati, a u Veprincu u 9,30 sati. Svi ostali učenici opatijske matične škole, kao i područnih škola na nastavu će doći u osam sati ujutro i u klupama provesti po tri školska sata u trajanju od 35 minuta. U opatijskoj školi napominju kako će se od drugog dana nastave za učenike »male« vološćanske škole nastava odvijati u dva vremenska hoda. Prvi A, B, C i drugi B razredi na nastavu će dolaziti u 8,15 sati, dok će drugi A i treći A, B i C na nastavu dolaziti u 7,45 sati. Produženi boravak za učenike od 1. do 4. razreda s radom će započeti od srijede 10. rujna.



Već tradicionalno lovranski SDP daruje prvašiće školskim paketom – olovkama, gumicama, bilježnicama. Tako će biti i ove godine, te će ih simbolični paket školskog inventara dočekati na školskim klupama prvog dana nastave, potvrdio je inicijator akcije Božidar Spasojević iz lovranskog SDP-a i prvašima tom prigodom poželio uspješnu školsku godinu sa željom da je provedu što bezbrižnije uz učenje i dobru zabavu.





   Osnovna škola u Brešcima »Drago Gervais« ove je školske godine upisala 20 učenika prvih razreda. Petnaest njih pohađat će matičnu školu, dok će preostalih pet ići na nastavu u područni odjel Veli Brgud i Rupa-Lipa. Svečani prijem prvaša zakazan je za ponedjeljak u 9,30 sati u matičnoj školi kao i u područnim odjelima. Učenici 2. razreda na nastavu u matičnu školu dolaze u 9,30 sati, a svi ostali razredi (od 3. do 8. razreda) u 10 sati. Nastava će prvog dana za sve učenike OŠ »Drago Gervais« biti završena u 11,10 sati.


  


Područne škole


U lovranskoj OŠ »Viktor Car Emin« ove će školske godine biti dva prva razreda. Prijem za prvaše u matičnoj školi bit će u 11 sati, a u ostalim područnim školama u Mošćeničkoj Dragi, Brseču, Dobreću i Mošćenicama u 8 sati. Nastava će u Brseču, Dobreću i Mošćenicama započeti u osam sati, a jedino u PŠ »Eugen Kumičić« u Mošćeničkoj Dragi učenici škole na nastavu će u 7,30 sati.    Školska godina 2014./2015. koja počinje ovog ponedjeljka završit će 16. lipnja 2015. godine i ustrojava se u dva polugodišta. Prvo polugodište traje od 8. rujna do 23. prosinca 2014. godine. Drugo polugodište traje od 12. siječnja do 16. lipnja 2015. godine. Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2014. godine i završava 9. siječnja 2015. godine, a proljetni odmor učenika traje od 30. ožujka do 3. travnja 2015. godine, podsjetio je ravnatelj opatijske OŠ »Rikard Katalinić Jeretov« Fredi Glavan.