Građevina oštećena uslijed obilnih kiša

Topla veza između dvorane i škole mora na “popravni”

Davor Žic

Uočeni su nedostaci, odnosno oštećenja na spoju između mosta i tornja, na strani prema dvorani. Taj se problem pojavio tek nedavno, dok je tijekom čitavog ljeta topla veza funkcionirala bez problema, objasnio je Alen Ružić, zamjenik načelnika Općine Matulji



MATULJI Topla veza između matuljske osnovne škole i susjedne sportske dvorane, privremeno nije u funkciji. Kako je potvrdio zamjenik načelnika Općine Matulji Alen Ružić, uslijed obilnih padalina kojih u proteklom razdoblju nije nedostajalo, zabilježena su oštećenja na ovom građevinskom objektu koji omogućava učenicima da suhi i sigurni stignu na nastavu tjelesnog odgoja, a koji sada ne ispunjava tu svrhu.


Premda vremenske prognoze najavljuju razdoblje s manje oborina, pa je tako jučer diljem Liburnije bilo vedro i bez kiše, zima je pred vratima, a školska godina u tijeku, te je vrlo važno da se veza između škole i dvorane ponovno ustanovi i da je djeca mogu koristiti.


   – Uočeni su nedostaci, odnosno nastala oštećenja na spoju između mosta i tornja, na strani prema dvorani. Taj se problem pojavio tek nedavno, dok je tijekom čitavog ljeta, čak i za vrijeme najvećih kiša, topla veza funkcionirala bez problema, objasnio je Ružić.




   Prema njegovim riječima, predstavnici izvođača radova obavili su uviđaj u stanje objekta i nastala oštećenja, i očekuje se skora sanacija.


   – Čekamo njihov odgovor, imaju rok od osam dana. Činjenica je da se još uvijek nalazimo unutar garantnog roka za ispravnost objekta, stoga će sanacija ići na njihov trošak, zaključio je Alen Ružić.


   Inače, matuljska sportska dvorana dovršena je u kolovozu prošle godine, nakon čega je trajao period opremanja i izgradnje tople veze, a kašnjenje na dovršetku ovog objekta pomaknulo je i datum svečanog otvorenja čitavog sportskog kompleksa na kraj svibnja ove godine.


   Nakon završetka, i sama se dvorana zbog »propuštanja vode«, posebice u garaži, našla u potrebi obavljanja dodatnih građevinskih radova, odnosno sanacije, također na trošak investitora.