Alarm roditelja u Opatiji

Opasno igralište na Slatini: stepenice vise na niti, čavli ruzinavi, a u pijesku – struja

Davor Žic

Vrhunac nebrige i neodgovornosti na jednoj od najfrekventnijih opatijskih lokacija, odražavao je podatak da plažom u dužini od 50 metara prolaze dva spojena produžna kabela, a strujni spoj s otvorenim utičnicama stoji odmah uz klackalicu. Koncesionar, tvrtka Rivijera, odmah je po prijavi sve nedostatke ispravila 



OPATIJA  Dječje igralište na kupalištu Slatina doživjelo je nedavno kritike roditelja koji su se požalili na loše sigurnosno stanje pojedinih sprava.


   – Na spravama nedostaju horizontalne drvene šipke, zelene špage za ljuljanje djece izvučene su iz ležišta i pohabala im se konstrukcija pa žice strše na sve strane, viseće stepenice vise na konstrukciji o končiću, umjesto solidne prve stepenice za uspon na tobogan vidjet ćete slomljeno drvo i debele ruzinave čavle. Ležeća ljuljačka je otkvačena na jednoj strani, zaštitna ograda od špage je potpuno otkvačena i ne predstavlja nikakvu sigurnost za boravak djece na visini, požalila nam se čitateljica koja je kao najopasniji problem istaknula i činjenicu da plažom u dužini od pedeset metara prolaze dva spojena produžna kabela, a strujni spoj s otvorenim otvorenim utičnicama pod naponom stoji odmah pored klackalice.    Iako je čitateljica u svojoj pritužbi prozvala Grad Opatiju, zapravo je održavanje sadržaja na plažama dio odgovornosti koncesionara – u ovom slučaju tvrtke »Rivijera« koja »gospodari« kupalištem Slatina.    Zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić istaknula je kako gradske službe nadgledaju svakodnevno održavanje plaža, ali i pohvalila angažman građana koji sami dojavljuju problematične točke. Naglasila je kako su u ovom slučaju i sami djelatnici komunalnog odjela primijetili probleme na dječjem igralištu, te su naložili njihovo popravljanje.   

– Grad Opatija nije zadužen za održavanje dječjeg igrališta na kupalištu Slatina, već tvrtka Rivijera d.d. koja je korisnik koncesijskog odobrenja. Naravno da je Grad odmah po saznanju o oštećenjima na spravama postavljenim na dječjem igralištu naložio korisniku hitan popravak. Rivijera d.d. je odmah reagirala i sprave su odmah popravljene. Strujni kabel, koji služi za napajanje kompresora koji je potreban za napuhavanje »Aqua parka« na moru, nije permanentno na kupalištu, već se dnevno u dva navrata po petnaestak minuta izvlači. Grad je naložio da se on ne smije provlačiti preko dječjeg igrališta što je također ispoštovano, kazala je Gašparić, zaključivši kako će se poštivanje reda i sigurnosti na plažama, ne samo Slatini već i ostalim kupalištima pod koncesijom, i dalje nastaviti strogo kontrolirati.