Radnici Komunalca stigli na Lido u pratnji policije i komunalnih redara

Lounge bar Tantra na opatijskom Lidu jutros sravnjen sa zemljom

Davor Žic

Na "ispraćaju“ popularnog lokala okupilo se nekoliko desetaka građana, koji su se odazvali pozivu vlasnika Ivice Brke da u Tantru dođu na jutarnju kavu, ali nije zabilježen nikakav incident već su svi okupljeni tek mirno promatrali uklanjanje drvene konstrukcije. Svoja prava Brko će, kako je najavio, pokušati izboriti preko suda, uz tužbu protiv Grada Opatije...



OPATIJA Lounge bar Tantra koji je posljednjih deset godina obogaćivao ugostiteljsku ponudu opatijske plaže Lido, od jutros više ne postoji.


Naime, oko sedam sati, u pratnji policije i komunalnih redara na Lido su stigli radnici Komunalca s dva kamiona, koji su prema nalogu gradonačelnika Ive Dujmića objekt srušili i njegove dijelove odvezli na odlagalište otpada.


Na “ispraćaju“ popularnog lokala okupilo se nekoliko desetaka građana, koji su se odazvali pozivu vlasnika Ivice Brke da u Tantru dođu na jutarnju kavu, ali nije zabilježen nikakav incident već su svi okupljeni tek mirno promatrali uklanjanje drvene konstrukcije.




Svoja prava Brko će, kako je najavio, pokušati izboriti preko suda, uz tužbu protiv Grada Opatije zbog nanesene štete prilikom uklanjanja objekta koje je prema njegovom mišljenju suprotno zakonskim propisima.


Tantra je dosad poslovala uz koncesijsko odobrenje koje se izdavalo “od proljeća do proljeća“ svake godine, no ove godine Grad Opatija ga je uskratio jer je Primorsko-goranska županija raspisala natječaj za novog koncesionara plaže, na kojem je pobijedio Zoran Maržić, vlasnik susjednog hotela Bevanda.


Međutim, ugovor o koncesiji s Maržićem još uvijek nije sklopljen, i upitno je hoće li se do sezone pojaviti neki novi sadržaj na jednoj od najpopularnijih opatijskih plaža. Iz Grada Opatije zasad nemaju komentar na ova događanja, a najavljeno je da će se tijekom dana javnosti obratiti priopćenjem.