Komisija ažurirala podatke

Grad Opatija objavio Listu reda prvenstva za POS-ove stanove

Marina Kirigin

Petnaestak osoba »izbrisano« je s Liste reda prvenstva za davanje stanova u najam, takozvane »socijalne liste«, a koje su od Grada Opatije trebale dobiti jedan od novoizgrađenih POS-ovih stanova iznad opatijske Vage.



OPATIJA  Petnaestak osoba »izbrisano« je s Liste reda prvenstva za davanje stanova u najam, takozvane »socijalne liste«, a koje su od Grada Opatije trebale dobiti jedan od novoizgrađenih POS-ovih stanova iznad opatijske Vage.


Navedenu listu koja datira iz 2008. godine, odnosno formirana je još za protekle gradske vlasti, nedavno je analiziralo posebno osnovano stručno povjerenstvo Grada Opatije. Komisija je radila na ažuriranju podataka o ispunjavanju kriterija za dodjelu gradskih stanova u najam, a na stranicama Grada Opatije izneseni su i rezultati njihova rada.


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prilikom preuzimanja ključeva stanova od APN-a istaknuo je kako je od utvrđivanja Liste do sada prošlo sedam godina, te je bilo nužno osvježiti podatke o tome ispunjavaju li kandidati potrebne kriterije i danas, kao prije sedam godina.


    Od dosadašnjih 38 osoba koje su se nalazile na listi, dio njih je brisan, dok je drugi dio korisnika od Grada Opatije već dobio adekvatan smještaj na nekoj drugoj lokaciji.

Lista je objavljena na službenim stranicama Grada Opatije, a gradonačelnik Dujmić prilikom primopredaje ključeva od strane APN-a Gradu Opatiji, objasnio je kako će se stanovi POS-a iznad Tošine, koji su ostali prazni, ponuditi korisnicima socijalnih gradskih stanova na atraktivnim lokacijama.


Drugim riječima, ponudit će im se zamjena za stan u novom malom opatijskom naselju iznad Vage.