"Limenka" pod lupom

DORH ipak istražuje dogradnju Kvarnera

Nela Valerjev Ogurlić

Iako je Ministarstvo kulture proljetos demantiralo našu informaciju da je »slučaj Kvarner« proslijeđen DORH-u, sada su nam iz Uprave za zaštitu kulturne baštine odgovorili da je Državno odvjetništvo još 18. ožujka preuzelo dokumentaciju 



OPATIJA Prema najnovijim informacijama iz Ministarstva kulture, za nadogradnju opatijskog Hotela Kvarner ipak se zainteresiralo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske! Tu smo informaciju sasvim neočekivano dobili u potrazi za odgovorom na pitanje je li priča o limenom dodatku kojim je devastiran najstariji hotel na hrvatskom Jadranu zaključena ili će dobiti nastavak.


Od Ministarstva smo željeli čuti je li tvrtka »Jurcon projekt« snosila kakve posljedice zbog toga što je izradu projekta prepustila arhitektici koja nema dopuštenje za rad na kulturnim dobrima, a posebno nas je zanimalo hoće li sporna dogradnja možda biti redizajnirana. I najopćenitije, ima li kakvih novosti o slučaju koji je punio novinske stranice ovoga proljeća.


– Prema našim saznanjima, predmet je preuzeo DORH koji postupa po službenoj dužnosti – odgovorili su nam iz Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture.


Opširnije u današnjem tiskanom izdanju Novog lista…