Regata "Homo si bordižat"

Bijela jedra “Opatijke”

Marina Kirigin

Po završetku regate, organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija pripremili su domjenak za 230 sudionika, a najbržim posadama po grupama u službenoj regati, te najbržoj posadi u turističkoj skupini podijeljene su nagrade



Trideset i tri posade pojavile su se na startu turističke i sportske manifestacije, tradicionalne regate krstaša »Homo si bordižat – Opatijka 2014« koja se jučer vozila duž Opatijske rivijere.


Po zapadnjaku jačine dva-tri čvora posade iz Primorsko-goranske i Istarske županije, podijeljene u jednu »službenu« i jednu turističku skupinu, startale su ispred Opatije te vozile rutu do Ičića, zatim nazad do Voloskog i prošle ciljem ispred Opatije.


Prekrasan pogled s kopna na more krasila su razvijena jedra, a start regate pred opatijskim mulom uhvatila je i naša kamera.




Po završetku regate, organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija pripremili su domjenak za 230 sudionika, a najbržim posadama po grupama u službenoj regati, te najbržoj posadi u turističkoj skupini podijeljene su nagrade.