Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1n
Sutra: 12° 12° 1n
24. ožujka 2019.
Sport i druženje

Na Trsatskoj gradini otvorene 16. Igre prijateljstva

Detalj s otvaranja na Gradini/R. BRMALJ
Detalj s otvaranja na Gradini/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2018. u 21:21 2018-08-31T21:21:00+02:00

Više od 400 mladih sportaša, pristiglih iz Slovenije (Dolenjska regija), Italije (Venezia Giulia-Friuli), BiH-a (Unsko-sanski kanton) te domaćina Primorsko-goranske županije, već u poslijepodnevnim satima započelo je s natjecanjem u košarci, rukometu, odbojci, šahu te stolnom tenisu

RIJEKA Na Trsatskoj gradini službeno su otvorene 16. Igre prijateljstva koje se ove godine održavaju na borilištima u Rijeci i okolici. Više od 400 mladih sportaša, pristiglih iz Slovenije (Dolenjska regija), Italije (Venezia Giulia-Friuli), BiH-a (Unsko-sanski kanton) te domaćina Primorsko-goranske županije, već u poslijepodnevnim satima započelo je s natjecanjem u košarci, rukometu, odbojci, šahu te stolnom tenisu. Natjecanja se nastavljaju danas, a u 20.30 sati zamišljena je završna ceremonija s podjelom pehara i medalja na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji (u slučaju kiše sve seli u opatijski Centar Gervais). Igre prijateljstva međunarodni su projekt koji je nastao prije 15 godina s ciljem zbližavanja mladih s prostora pogođenim ratom. Projektu su se naknadno pridružile i druge susjedne regije.

- Izuzetno mi je drago što se Primorsko- goranska županija priključila našem projektu za koji nisam vjerovao da se još drži – kazao je predsjednik skupštine Igara prijateljstva Miran Jerman.

Pored prigodnih govora i brojnih komplimenata kako za organizatora tako i za sportaše, svečanost otvarenja Igara svojim su nastupima oplemenili Katja Budančić, Frano Živković i Mia Negovetić koji su svojim glazbenim talentom i nastupom izmamili veliki pljesak publike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown