Bitka za Klanu

NEZAVISNA LISTA I HSU PODRŽALI ŽELJKU ŠARČEVIĆ GRGIĆ: Stranke nisu bitne, vjerujemo u ljude

Andrej Petrak

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Vjerujem u imena, u ljude. Stranke su manje bitne. U svakoj stranci ima dobrih i kvalitetnih ljudi, stoga vjerujem Željki Šarčević Grgić, istaknula je Ines Cristina Medvedić Jeterić.



KLANA – Željka Šarčević Grgić, pobjednica prvog kruga izbora za načelnika u Općini Klana, ispred koalicije SDP-PGS-HSS u drugi krug ulazi uz podršku HSU-a te Nezavisne liste Ines Cristine Medvedić Jeterić. Sa županom Zlatkom Komadinom ujedno je uspjela dogovoriti da će se uz pomoć Županije mještane uspjeti osloboditi troškova sufinanciranja katastarske izmjere.


– Katastarsku izmjeru smatramo odličnim projektom, no ne slažemo se da ju moraju sufinancirati i sami mještani. Jako sam zadovoljna što je župan Komadina pokazao razumijevanje za ovu problematiku, rekla je Šarčević Grgić.


Ines Cristina Medvedić Jeterić, koja je ujedno i začetnica peticije da mještani ne snose troškove izmjere se ponajviše zbog ove stavke odlučila podržati Željku Šarčević Grgić.




– Vjerujem u imena, u ljude. Stranke su manje bitne. U svakoj stranci ima dobrih i kvalitetnih ljudi, stoga vjerujem Željki Šarčević Grgić. Činjenica je da se zalaže za pobijanje sporne i nepravedne općinske odluke kojom je Općina  vlasnicima nekretnina nametnula obvezu sufinanciranja katastarskih izmjera. Neovisno o tome hoću li u budućem sazivu Općinskog vijeća djelovati s pozicija većine ili u oporbi, želim odlučivati isključivo po vlastitoj savjesti ili stavu Grupe građana koje sam predvodila na listi, koje sada, uz birače  koji su nam dali svoj glas, predstavljam. Sada pozivam sve svoje birače da glas povjere Željki Šarčević Grgić, govori Ines Cristina Medvedić Jeterić.


U HSU-u našli su podudarnost s programom koalicije SDP-PGS-HSS, koji podrazumijeva socijalnu osjetljivost prema  najugroženijim skupinama, djeci i osobama starije životne dobi. Planira se jednokratna novčana pomoć za osobe starije životne dobi slabijeg imovinskog statusa, besplatna drva za ogrijev te topli obrok za socijalno ugrožene samce. Franko Karlović iz HSU-a napominje da žele doprinijeti simbiozi svih političkih aktera.


– Nakon našeg prvog pojavljivanja na izborima i ne baš uspješnog prolaska i dalje želimo biti dio zbivanja i dalje želimo da nas se čuje i da nas se pita. Želimo s pravom postaviti pitanje kamo je nestala želja za promjenama koju su svi isticali kao ideju vodilju,a sada je negdje zaobiđena ili zaboravljena. Izađite nedjelju na izbore,promislite i odlučite ispravno, poručio je mještanima Franko Karlović.


Željka Šarčević Grgić zahvalila je mještanima koji su u prvom krugu prepoznali da je Klana spremna za promjene, pozvavši ih da ju podrže i ove nedjelje.