Skrasio se u Čabru

‘NAŠ ČOVJEK’ IZ GEROVA: Dinko Štimac vodi ordinaciju opće medicine i tvrdi da je KBC Rijeka toksična sredina

Marinko Krmpotić

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

- Dr. Štimac je »naš čovjek« iz Gerova i prezadovoljni smo što će međunarodno priznat i cijenjen liječnik raditi kod nas, a dr. Rubinić je iz Rijeke i njoj smo osigurali stan jer je logično da ne putuje iz Rijeke svaki dan, rekao je Rajšel.



ČABAR – Od danas u Čabru ordinaciju opće medicine vodi ugledni hrvatski neurokirurg Dinko Štimac, a u susjednom Tršću od narednog tjedna liječniku praksu obavljat će dr. Flora Rubinić, a budući da taj posao u Prezidu već vrlo kvalitetno radi dr. Valentina Kovač Šestan, slobodno se može reći da ovaj najzapadniji dio Hrvatske od početka 2019. godine ima vrlo kvalitetan zdravstveni standard. Ističe to i gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel koji naglašava da se i Grad Čabar opredijelio za to da liječnike privlači osiguravanjem dodatnih pogodnosti i uvjeta rada.


– Dr. Štimac je »naš čovjek« iz Gerova i prezadovoljni smo što će međunarodno priznat i cijenjen liječnik raditi kod nas, a dr. Rubinić je iz Rijeke i njoj smo osigurali stan jer je logično da ne putuje iz Rijeke svaki dan, rekao je Rajšel.


Prof. dr. Štimac nije previše želio komentirati pojedinosti vezane uz poznate sukobe koji su doveli do njegovog odlaska iz KBC-a Rijeka.




– Tamo su se u jednoj vrlo toksičnoj sredini događale jako ružne stvari i ja se više tamo ne želim vratiti. Meni je čast raditi u Domu zdravlja Čabar. Srednju sam školu završio u zgradi koja se vidi kroz prozor moje nove ordinacije, znam i volim ljude ovoga kraja i bit će mi čast i zadovoljstvo ovdje raditi jer pripadam ljudima ovog kraja i ovom kraju i siguran sam da će kvaliteta mog života sada biti bolja. Iako sam po struci neurokirurg, sigurno mogu puno pomoći i na području opće prakse, a posebno mi je drago što ovdje postoji već dokazano i vrlo kvalitetno medicinsko osoblje – od administrativnog pa do medicinskih sestara – rekao je prof. dr. Dinko Štimac.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU U UTORAK, 12. VELJAČE 2019.